«Ποδόσφαιρο, διάολε...»: Η μέρα που η Γιουνάιτεντ σόκαρε τον πλανήτη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Οι προσπάθειες ποτέ δεν ήταν απέλπιδες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι για το DNA που είχε αποκτήσει ο σύλλογος επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Σαν σήμερα το 1999, στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη, έγινε αυτό που έμοιαζε αδιανόητο ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς και οι «κόκκινοι διάβολοι» σόκαραν τον πλανήτη με την ανατροπή και την κούπα! 



«Ποδόσφαιρο, διάολε...»: Η μέρα που η Γιουνάιτεντ σόκαρε τον πλανήτη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης το 1999, όπως παραδέχθηκε πρόσφατα και ο Τζέιμι Κάραγκερ βάζοντας σε σύγκριση την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τη Γιουνάιτεντ το '99 με το έπος της Πόλης για τη Λίβερπουλ το 2005, είχε φτάσει στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσει το απόλυτο τρόπαιο του κορυφαίου διασυλλογικού επιπέδου και από νωρίς το ματς στράβωσε. 

Η εκτέλεση φάουλ του Μπάσλερ μόλις στο 6ο λεπτό ανάγκασε τον Πέτερ Σμάιχελ να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του και η αγγλική ομάδα δεν έβρισκε την απάντηση που θα ήθελε. Όλα, όμως, έγιναν, σαν ένα καλογραμμένο Χολιγουντιανό σενάριο προς απόλυτη ικανοποίηση των Βρετανών και προς απόλυτη ψυχολογική κατάρρευση των Βαυαρών. 

Άσχετα από την προτίμηση του καθενός, γράφτηκε ιστορία εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου του 1999, με τους Σέριγχαμ και Σόλσκιερ να σκοράρουν με διαφορά δευτερολέπτων από δύο εκτελέσεις κόρνερ, στις καθυστερήσεις του μεγάλου τελικού, τη Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον να πετάει στα σύννεφα και τους παίκτες της Μπάγερν να μην μπορούν ούτε να σηκωθούν από το γρασίδι για να γίνει η σέντρα και να τελειώσει το ματς...

Ένας απίθανος τελικός, που έκανε τον Σερ Άλεξ ν' αναφωνήσει: «Ποδόσφαιρο, διάολε...» κι όλοι να καταλάβουν πόσα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει αυτό το άθλημα...

Θυμηθείτε τις στιγμές: 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης