Η εμπειρία της Γιουνάιτεντ θριάμβευσε κόντρα στα νιάτα του Άγιαξ (vid)

Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ σε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με τους Πογκμπά και Μκιταριάν επιβλήθηκαν των νεαρών παικτών του Άγιαξ και ο Πορτογάλος κόουτς έκανε τα δικά του πανηγυρίζοντας και επιδεικνύοντας τους τίτλους που κατέκτησε. 



Η εμπειρία της Γιουνάιτεντ θριάμβευσε κόντρα στα νιάτα του Άγιαξ (vid)

Σε εποχή που ακόμα δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Πογκμπά και οι δυο τους είχαν εξαιρετική σχέση, αλλά και με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να τον στηρίζει και να προσφέρει τις τρομερές υπηρεσίες του στη Γιουνάιτεντ, αν και ήταν τραυματίας σ' εκείνον τον τελικό, ο Ζοσέ Μουρίνιο οδήγησε το κλαμπ του Μάντσεστερ στην κορυφή της Ευρώπης μέσω της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. 

Στον μεγάλο τελικό της Στοκχόλμης στην Friends Arena και σε κλίμα «μουδιασμένο» από την τρομοκρατική επίθεση που είχε σημειωθεί λίγα βράδια νωρίτερα στο Μάντσεστερ, οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάστηκαν δυο γκολ από τους Πογκμπά και Μκιταριάν για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου και μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2017-2018. 

Ο Αίαντας είχε παραταχθεί με έξι από τους 11 βασικούς ηλικίας 21 ετών και κάτω, με τον μέσο όρο ηλικίας να φτάνει στα 22 χρόνια και 280 ημέρες και τον νυν αμυντικό της Γιουβέντους, Ματάις Ντε Λιχτ, να είναι τότε 17 ετών και 285 ημερών! 

Κώστας Ζάλιαρης