Μόσχα: 12 χρόνια από το γλίστρημα του Τέρι και το ευρωπαϊκό του Κριστιάνο (vid)

Ο αγγλικός «εμφύλιος» πριν από ακριβώς 12 χρόνια,στις 21 Μαΐου στη Μόσχα, είχε... απ' όλα. Και μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ωστόσο, ο τελικός έμεινε στην ιστορία για το γλίστρημα του Τζον Τέρι στη διαδικασία των πέναλτι, στοιχίζοντας στην Τσέλσι...  



Μόσχα: 12 χρόνια από το γλίστρημα του Τέρι και το ευρωπαϊκό του Κριστιάνο (vid)

Οι δύο αγγλικοί σύλλογοι έκαναν εκπληκτική πορεία και έφτασαν μέχρι και τον μεγάλο τελικό, κάτι που επαναλήφθηκε το 2019 με το ματς της Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ στη Μαδρίτη.

Στις 21 Μαΐου του 2008, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν εκείνη που θριάμβευσε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να σκοράρει με εκπληκτική κεφαλιά και τον Φρανκ Λάμπαρντ να ισοφαρίζει στο 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Τα νεύρα στο εξτρά ημίωρο απέφεραν την αποβολή του Ντρογκμπά για το χτύπημα στον Βίντιτς και στη διαδικασία από την άσπρη βούλα, ο Τζον Τέρι γλίστρησε κι έβαλε τα κλάματα, έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια του τροπαίου και την αναρρίχηση των «κόκκινων διαβόλων» στην κορυφή της ποδοσφαιρικής γηραιάς ηπείρου.

Θυμηθείτε το ματς:

 

 

Κώστας Ζάλιαρης