Οκτώ χρόνια από τότε που ξεκινούσε το πάρτι του Βάρντι (Videos)

Τζέιμι Βάρντι. Ένα όνομα που πριν από μια οκταετία δεν έλεγε τίποτα στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους. Και σχεδόν κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει στις 18/5/12 ότι αυτή η τρελή προσωπικότητα, που μεταξύ άλλων πήγαινε στις προπονήσεις μυρίζοντας αλκοόλ, θα σήκωνε τέσσερα χρόνια αργότερα το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ κάνοντας ακόμη και τους... γνωστούς επιθετικούς του χώρου να ζηλέψουν -μεταξύ άλλων- την αποτελεσματικότητά του απέναντι στις αντίπαλες εστίες.



Οκτώ χρόνια από τότε που ξεκινούσε το πάρτι του Βάρντι (Videos)

Ναι. Ο Κάσπερ Σμάιχελ ήταν τείχος. Ναι. Ο Ενγκολό Καντέ έπαιζε για τέσσερις στον χώρο του κέντρου. Ναι. Ο Ρίγιαντ Μάχρεζ έκανε τα αντίπαλα μπακ να τρέμουν σε κάθε κατεβασιά. Ναι. Ο Γουές Μόργκαν άξιζε και με το παραπάνω το Captain Morgan. Ναι. Ο Ντάνι Ντρίνκγουοτερ έβγαζε κάτι από Πολ Σκόουλς. Ναι. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι χώμα έπιανε, χρυσάφι το έκανε.

Αλλά αν υπάρχει μια ατομική ιστορία που ξεχωρίζει σε αυτήν την τρελή πορεία της Λέστερ προς τον τίτλο είναι αυτή του Τζέιμι Βάρντι. Του πιο γνωστού... party animal στην ποδοσφαιρική Αγγλία, όπως τουλάχιστον τον θέλει το γνωστό σύνθημα «Jamie Vardy is having a party – Bring your vodka and your charlie». Προφανώς το σύνθημα που ξεκίνησε σε ένα φόρουμ οπαδών των «αλεπούδων» αναφέρεται στο πάρτι εντός των τεσσάρων γραμμών, μιας και η έμπνευσή του ήρθε όταν ο Άγγλος φορ άρχισε να παίρνει για τα καλά τα πάνω του, ωστόσο και εξωαγωνιστικά η φήμη του ήταν ανάλογη.

Δεν ήταν ποτέ το υπόδειγμα επαγγελματία, έχοντας ξεκινήσει από τοπικά και παίζοντας παράλληλα με τις άλλες του δουλειές, πηγαίνοντας μάλιστα σε κάποιες προπονήσεις μυρίζοντας αλκοόλ, αλλά έχει πείσμα και τσαγανό. Είναι μεγάλος αλήτης, με λίγα λόγια. Κάπως έτσι κατάφερε να πείσει και τον Νάιτζελ Πίρσον, ο οποίος μπορεί να ήταν και αυτός που τον πήρε από την Φλίτγουντ έναντι 1.24 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αποτέλεσε και τον μεγαλύτερο κριτή του μιας και έναν χρόνο μετά ήταν πολύ κοντά στον να τον διώξει. Εν τέλει του άλλαξε γνώμη, έμεινε στην Λέστερ, πανηγύρισε την άνοδο μετά από μια αποκαρδιωτική αποτυχία απέναντι στην Γουότφορντ και τα πλέι οφ την προηγούμενη σεζόν, για να χαράξει πορεία για πρώτος σκόρερ με 24 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σαν σήμερα λοιπόν, 18/5/20, πριν από οκτώ χρόνια, αυτή η μορφάρα άρχισε να φαίνεται στον ποδοσφαιρικό ορίζοντα και έφτασε να βάλει σε σκέψη πολλούς 30αρηδες αναφορικά με το τι θα είχαν καταφέρει στο άθλημα εάν έδιναν λίγα παραπάνω.

«Όταν ο Βάρντι ήταν ασταμάτητος»

Τα 110 γκολ του με την φανέλα της Λέστερ, μέχρι και πριν επτά μήνες:

Γιώργος Σιάφας