Το μυστικό κρύβεται πίσω από τα πάρα πολλά χρήματα της TV

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εξηγεί αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά σε Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία και πιέζουν για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων τη στιγμή που σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία αποφασίστηκε η διακοπή της σεζόν με συνοπτικές διαδικασίες.  



Το μυστικό κρύβεται πίσω από τα πάρα πολλά χρήματα της TV

Είναι οι μέρες τέτοιες που όσο περνάει ο καιρός τόσο περιμένει η UEFA να μάθει όσα αποφασίζουν οι Κυβερνήσεις των χωρών για τον αθλητισμό τους και να ενημερωθεί από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες για την τύχη της φετινής σεζόν.

Σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν άδοξα, η χρονιά διεκόπη και δόθηκε νέο ραντεβού για μετά το καλοκαίρι με τη νέα αγωνιστική περίοδο, Θεού θέλοντος και... πανδημίας επιτρέποντος.

Την ίδια στιγμή, αναρωτιούνται όλοι γιατί στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία κάθονται και συζητούν συνεχώς για να συνεχιστεί η δράση. Η απάντηση σε αυτό είναι πάρα πολύ απλή και κρύβεται πίσω από τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Είναι απόλυτα χαρακτηριστικά τα ποσά που εξασφαλίζουν οι μεγάλες Λίγκες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την χαώδη διαφορά που έχουν μεταξύ τους. Τα τρία πρωταθλήματα των Ολλανδίας, Βελγίου και Γαλλίας μαζί, έχουν ετήσια έσοδα κάτι περισσότερο από 100 εκατομμύρια. Μαζί!

Στην Πρέμιερ, μόνη της, μαζί με τα διεθνή δικαιώματα και τις αναμεταδόσεις στον υπόλοιπο κόσμο, το ποσό αυτό για κάθε έτος ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ!

Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ λογικό και μάλλον πιο φρόνιμο να συζητηθεί και να βρεθεί η λύση για τη συνέχιση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, καθώς όλο και περισσότερο ακούγεται ότι και το επόμενο φθινόπωρο κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Από τη στιγμή που μπορεί μέσα στον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβριο ν' αλλάξει ξανά η ζωή μας, φαντάζει ανούσιο να γίνεται κουβέντα για το πότε θα ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά, για την οποία ουδείς μπορεί να ξέρει πως θα διαμορφωθεί, αν θα διακοπεί και πως θα έρθουν τα πράγματα εκείνη την περίοδο.

Οπότε ας γίνει προσπάθεια να κλείσει ομαλά η φετινή σεζόν, ακόμα κι να φτάσει μέχρι τον Ιούλιο και χρειαστεί να γίνουν παιχνίδια και τότε...