Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τη φετινή και την επόμενη Πρέμιερ Λιγκ...

Το ξεκάθαρο από τις τηλεδιασκέψεις και τις προθέσεις όλων όσοι περιβάλλουν την Πρέμιερ Λιγκ είναι η ολοκλήρωση της σεζόν στο γήπεδο. Όσο περνούν οι μέρες τα χρονικά περιθώρια στερεύουν και στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, όσο κι αν δεν βγήκε προς τα έξω, συζητήθηκαν ημερομηνίες. Πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις, μέχρι πότε μπορεί να τελειώσει η σεζόν, μέχρι πότε πρέπει να ξεκινήσει η επόμενη...

Advertisement
Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τη φετινή και την επόμενη Πρέμιερ Λιγκ...

Από τα πιο σημαντικά δεδομένα αυτή τη στιγμή στο Νησί είναι πως το Lockdown στην Αγγλία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου. Πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζει να μην κινείται τίποτα μέχρι εκείνη την ημερομηνία. 

Οι ομάδες φέρονταν να ζητούν την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλο μπλέξιμο με τα συμβόλαια που λήγουν. Ναι μεν όλα θα επιστρέψουν σε μια κανονικότητα με γνώμονα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά τα πράγματα πρέπει να τρέξουν πολύ γρήγορα...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου και πιο συγκεκριμένα της Daily Mail, οι ομάδες προτίθενται να ξεκινήσουν προπονήσεις από τις 18 Μαΐου, αν όλα πάνε καλά και υπάρξει σταδιακά άρση των μέτρων από τα μέσα του μήνα. 

Το γεγονός πως άπαντες τονίζουν ότι οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν μίνιμουμ τρεις εβδομάδες για να είναι απόλυτα έτοιμοι, αυτή τη στιγμή, δεν λαμβάνεται υπόψιν στον απόλυτο βαθμό αφού δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για να τους δοθεί αυτός ο χρόνος αν θέλουν να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος στις 30 του Ιούνη. 

Παρά το γεγονός πως από την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής θέλησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι να βγει προς τα έξω πως πάλι δεν συζητήθηκαν ημερομηνίες, αυτό φαίνεται πως έγινε και έρχεται στην επιφάνεια από τα Media.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την Telegraph, θα πρέπει η επόμενη αγωνιστική περίοδος να κάνει σέντρα το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβρη, αφού, οι επόμενες δυο αγωνιστικές περίοδοι με Euro το 2021 και Μουντιάλ το 2022 θα είναι τρομερά απαιτητικές από άποψη χρόνου και κουραστικές αφού οι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα έχουν back-to-back μεγάλες διοργανώσεις. 

Επιπλέον, οι Times κυκλοφόρησαν το πρωί του Σαββατου με δημοσίευμα για πλάνο που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των 20 συλλόγων του κορυφαίου πρωταθλήματος για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν που από τον Μάρτιο έχει μπει σε αναβολή λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το εν λόγω Μέσο, υπάρχει φορμάτ που παίρνει την τελική του μορφή και ακόμα βρίσκεται υπό επεξεργασία, για διεξαγωγή και των 9 αγωνιστικών που απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος, σε χρονικό διάστημα που θα φτάνει μέχρι και τις 40 ημέρες!

Κώστας Ζάλιαρης