Όταν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ άλλαξαν φανέλες στο ημίχρονο… (video)

Συμπληρώνονται 24 χρόνια από την πιο… τρελή κίνηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επί των ημερών του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Όταν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ άλλαξαν φανέλες στο ημίχρονο… (video)

Ήταν 13 Απριλίου του 1996. Η Σαουθάμπτον υποδεχόταν την… ντυμένη στα γκρι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ και οι «Άγιοι» πραγματοποιούσαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, το οποίο του βρήκε να προηγούνται με σκορ 3-0…

Στο δεύτερο μέρος, άπαντες περίμεναν μια αντίδραση από τους «κόκκινους διαβόλους». Και η αλήθεια είναι πως αυτή ήρθε πριν από τη σέντρα του 46ου λεπτού! Το γήπεδο «πάγωσε» όταν οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, και αυτό διότι είχαν αφήσει στα αποδυτήρια τις εμφανίσεις του πρώτου μέρους και τις είχαν αντικαταστήσει με κυανόλευκες!

Το μόνο που κατάφεραν βέβαια οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν για το τελικό 3-1 με τον Ράιαν Γκιγκς στο 81ο λεπτό, με τη συγκεκριμένη ήττα να βάζει τέλος σε ένα αήττητο σερί 13 αγώνων.

Όσο για την αλλαγή εμφάνισης, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αλλάξει το γούρι: «Η αλήθεια είναι ότι στους παίκτες δεν αρέσουν οι γκρι εμφανίσεις αλλά η αλλαγή έγινε επειδή δεν μπορούσαν να διακρίνουν ο ένας τον άλλο μέσα στο γήπεδο…» τα λόγια του.

Θυμηθείτε εκείνο το ματς:

Γιάννης Τζιουμακλής