Η μέρα που γεννήθηκε το... Fergie Time (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίμενε ήδη 26 χρόνια. Αν έχανε εκείνο το ματς, τα δεδομένα που θα διαμορφώνονταν ίσως και να είχαν διαφοροποιήσει όλη την μετέπειτα ιστορία. Δυο γκολ του Στιβ Μπρους με κεφαλιές στα τελευταία λεπτά και το τελικό 2-1 στο 96', έκαναν τον κόσμο να μάθει το Fergie Time και τους «κόκκινους διαβόλους» να βάλουν πλώρη για τον τίτλο!  



Η μέρα που γεννήθηκε το... Fergie Time (vid)

Ήταν 10η Απριλίου του 1993. Πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια από εκείνο το μεσημέρι, ωστόσο, ελάχιστοι θα έχουν ξεχάσει τις στιγμές με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να πετάγεται από τον πάγκο του για να πανηγυρίσει και τον τότε βοηθό του, Μπράιαν Κιντ να πηδάει στον αέρα και να πέφτει στα γόνατα.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε το προβάδισμα στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σέρινταν από το 65ο λεπτό και το ματς βρισκόταν στην τελική του ευθεία. Στο «Ολντ Τράφορντ», τότε, 40.000 οπαδοί, δίχως ακόμα το γήπεδο να είναι all-seated και γι' αυτό η ένταση και το πάθος των ορθίων ήταν τέτοιο που έκανε ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα.

Γκολ στο 86', γκολ και στο 96' από σέντρα του Πάλιστερ και κεφαλιά που δεν θα μπορούσε με τίποτα να σταματήσει ο Κρις Γουντς που ήταν και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας!

Μια λέξη για ό,τι ακολούθησε: Πανδαιμόνιο! Με εκείνη τη νίκη και τη μεγάλη ανατροπή, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο στην μάχη της κορυφής με την Άστον Βίλα, αν και τελικά κατέκτησε τον τίτλο με διαφορά 10 βαθμών. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει, όμως, ποια θα ήταν η κατάληξη της σεζόν αν δεν είχε γίνει το τεράστιο come-back και τι αντίκτυπο θα είχε στη μετέπειτα ιστορία της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον...

Θυμηθείτε εκείνες τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια:

Κώστας Ζάλιαρης