Το κέντρο της Τσέλσι προκαλεί πονοκέφαλο στον Λάμπαρντ

Παρά τα φετινά προβλήματα που αντιμετώπισε η Τσέλσι, η χρονιά μόνο θετική μπορεί να κριθεί για τον Φρανκ Λάμπαρντ, με τον τεχνικό των «μπλε» να βρίσκεται απέναντι σε ένα μεγάλο ερώτημα ενόψει καλοκαιριού. Ποιοι μέσοι θα παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας και την νέα χρονιά...



Το κέντρο της Τσέλσι προκαλεί πονοκέφαλο στον Λάμπαρντ

Μπορεί η αγωνιστική δράση στην Αγγλία να έχει «παγώσει» λόγω του κορωνοϊού, με τους συλλόγους να μην γνωρίζουν πώς και αν τελικά θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά σχεδόν όλοι οι προπονητές έχουν το μυαλό τους στον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας και ποιοι παίκτες θα πλαισιώσουν το ρόστερ της νέας χρονιάς.

Φέτος η Τσέλσι λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών στηρίχθηκε αποκλειστικά στην περσινή ομάδα, ενώ η έλευση του «Σούπερ Φράνκι» έφερε και την επιστροφή κάποιων παικτών από τις ακαδημίες, όπως οι Τάμι Έιμπραχαμ, Μέισον Μάουντ και Ρις Τζέιμς. Φέτος το καλοκαίρι οι Λονδρέζοι θέλουν να μπουν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, με τον Τζέιντον Σάντσο να αποτελεί τον κύριο στόχο της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά ο σύλλογος θα κληθεί να διαχειριστεί το πλούσιο υλικό που υπάρχει στο κέντρο, με όλους τους παίκτες να ζητούν χρόνο συμμετοχής.

Ζορζίνιο

Ο Ιταλός κόστισε πέρσι στην ομάδα 57 εκατομμύρια λίρες και ήταν κινητήριος μοχλός στην ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Παρά την έντονη κριτική των οπαδών ο ίδιος απέδωσε εξαιρετικά στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία, κάτι που συνεχίστηκε και φέτος. Το επιθιτικογενές σύστημα του Λάμπαρντ βοήθησε τον 28χρονο να δείξει όλες του τις ικανότητες. Φέτος μετρά 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τέσσερα γκολ, με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και για την νέα χρονιά.

Ενγκολό Καντέ

Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα για τον Γάλλο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς και είδε τον Ματέο Κόβατσιτς μα παίρνει την θέση του στην βασική ενδεκάδα. Παραμένει από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο, ενώ το σύστημα του Λάμπαρντ βοηθάει περισσότερο τον ίδιο και τον Ζορζίνιο. Παρά τις μεταγραφικές «σειρήνες» δήλωσε πως πιστεύει στο πρότζεκτ της Τσέλσι και πως θέλει να μείνει στην ομάδα. Ο υγιής Καντέ είναι σπουδαίο κεφάλαιο για τους «Μπλε» και είναι κάτι που ο Άγγλος τεχνικός θέλει στο οπλοστάσιο του.

Ματέο Κόβατσιτς

Ο Κροάτης αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός στην ομάδα, με την Τσέλσι να ενεργοποιεί την ρήτρα του το καλοκαίρι και να δίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης 40 εκατομμύρια λίρες. Φέτος κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ και να δικαιώσει τον σύλλογο που επέλεξε την παραμονή του. Σε ένα 4-2-3-1 με τον Ζορζίνιο στο κέντρο είχαν φοβερή χημεία, με τον Κόβατσιτς να κάνει πολλές κούρσες στην επίθεση και να είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Σε 25 εμφανίσεις φέτος μετρά ένα γκολ, με τον ίδιο να νιώθει σίγουρος για τον ρόλο του στην ομάδα.

Μέισον Μάουντ

Ο νεαρός Άγγλος ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Είχε συνεργαστεί με τον Λάμπαρντ στην Ντέρμπι πέρσι, με τον πρώτο να αποφασίζει την επιστροφή του φέτος στον σύλλογο. Αγωνίστηκε σε πολλές θέσεις, είτε στα φτερά, είτε στο κέντρο, είτε πίσω από τον επιθετικό της ομάδας και η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα χέρια του. Σε 29 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ έχει πετύχει έξι γκολ και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ, ενώ κατάφερε να κερδίσει και την κλήση του στην εθνική Αγγλίας, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ απέναντι στο Κόσοβο στις 17 Νοεμβρίου 2019.

Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ

Ο υψηλόσωμος Άγγλος ήταν ο μεγάλος χαμένος της φετινής χρονιάς, μετά από την ρήξη χιαστού στο φιλικό με την απέναντι στην Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον στις 16 Μαΐου. Ο Σάρι πέρσι μετά από έντονη πίεση του κόσμου πέρσι χρησιμοποίησε τον ίδιο και τον Χόντσον-Οντόι σε πολλούς αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ, με τις προσδοκίες να είναι ακόμα μεγαλύτερες φέτος. Πριν λίγο καιρό αγωνίστηκε βασικός σε φιλικό της U-23 της ομάδας, με την επιστροφή του να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Το πακέτο δύναμης, τεχνικής και ταχύτητας μαζί με το ύψος του δύσκολα συναντάται, με τον Λάμπαρντ να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Ρος Μπάρκλεϊ

Η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα για τον Άγγλο διεθνή. Τον Νοέμβριο εθεάθη σε ένα κλαμπ χωρίς την μπλούζα του, με τον Λάμπαρντ να τον τιμωρεί και να τον θέτει προσωρινά εκτός ομάδας. Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του Άγγλου τεχνικού. Λόγω των τραυματισμών στο κέντρο πήρε ευκαιρίες τις οποίες αξιοποίησε, με αποκορύφωμα την εμφάνιση και το γκολ με την Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας. Σε 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα, με τον ίδιο να καλείται να παλέψει για την θέση του.

Μπίλι Γκίλμουρ

Ο νεαρός Σκωτσέζος μπήκε ξαφνικά στις ζωές των φιλάθλων των «Μπλε», ωστόσο κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του στις 31 Αυγούστου με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όταν αγωνίστηκε για έξι λεπτά, ωστόσο ήταν οι εμφανίσεις με την Λίβερπουλ στο Κύπελλο και με την Έβερτον στο πρωτάθλημα, ενώ ψηφίστηκε και τις δύο φορές MVP του αγώνα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς είναι μόλις 18 ετών, είναι πολύ ώριμος στο παιχνίδι του και σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Μένει να φανεί εάν ο Λάμπαρντ θα τον κρατήσει και την νέα χρονιά στην ομάδα, ή θα ακολουθήσει και εκείνος τον δρόμο του δανεισμού.  

ΥΓ. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Ντάνι Ντρινκγουότερ και Κόνορ Γκάλαγκερ, ωστόσο ο πρώτος δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας, ενώ ο δεύτερος δεν φαίνεται ακόμα έτοιμος για το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ