«Θέτουν σε κίνδυνο ζωές αν αρχίσουν μέσα Μαΐου»!

Κάθετα αντίθετος με ένα πλάνο που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να οδηγήσει το ποδόσφαιρο ξανά στη σέντρα στα μέσα του Μαΐου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της FIFA, Michel D'Hooghe, μιλώντας στη Daily Mail..  

Advertisement
«Θέτουν σε κίνδυνο ζωές αν αρχίσουν μέσα Μαΐου»!

Ο διακεκριμένος Δόκτωρας που ηγείται του τμήματος ιατρικής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρος αναφέροντας πως αν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θεωρήσουν πως θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις περίπου στις αρχές του Μάη, τότε υπάρχει σοβαρότατο ρίσκο για όλους με τον κορονοϊό!

Δίχως να λάβει υπόψιν του πως σε ομάδες όπως οι Τότεναμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ οι προπονήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, ο Michel D'Hoodge ανέφερε στο κυριακάτικο φύλλο της Daily Mai:

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ποδόσφαιρο ακόμα και για τα μέσα Μαΐου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν προπονήσεις δυο και τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά κατά την άποψή μου δεν είναι καθόλου καλή ιδέα όλο αυτό.

Πιστεύω ότι αν στοχεύουν σε αυτό, τότε θέτουν σε κίνδυνο πολλές ζωές... Δεν θα έχει εξαφανιστεί ο κορονοϊός στα μέσα του Μαΐου ακόμα κι αν σε κάποιες χώρες τα πράγματα θα έχουν χαλαρώσει περισσότερο από κάποιες άλλες. Κανείς δεν μπορεί να πει πότε θα κάνει το πικ ο κορονοϊός και πότε θα ξεκινήσει πάλι το ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν γίνουν ματς κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει οι ομάδες να αρχίσουν να προπονούνται δυο εβδομάδες νωρίτερα, που σημαίνει συγχρωτισμός, συνύπαρξη στα ντους και όλα αυτά που προσπαθούμε ν' αποφύγουμε»!

Κώστας Ζάλιαρης