Μια σεζόν που πρέπει να ολοκληρωθεί ακόμα και τον Οκτώβριο!

Ακόμα κι αν επηρεαστεί και η επόμενη αγωνιστική περίοδος και χρειαστεί να ξεκινήσει... πολύ αργότερα, δίχως καν να ξέρουμε αν κι εκείνη θ' αντιμετωπίσει δυσκολίες και θα έχει ανατροπές, η φετινή σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί ακόμα κι αν μπει το φθινόπωρο του 2020. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

Advertisement
Μια σεζόν που πρέπει να ολοκληρωθεί ακόμα και τον Οκτώβριο!

Το αγγλικό ποδόσφαιρο πήρε την απόφαση να επεκτείνει την αναβολή του μέχρι και τις 30 Απρίλη, πράγμα απολύτως λογικό βάσει της κατάστασης που επικρατεί και ενδεχομένως να χρειαστεί ακόμα περισσότερο καιρό για να μπορέσει να ξεκινήσει η δράση για να τελειώσει η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος που πήρε αναβολή λόγω της πανδημίας που πλήττει τον κόσμο και των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε υγιείς και να το περάσουμε κι αυτό.

Είναι τρομερά σημαντικό για όλο το σύστημα του αγγλικού ποδοσφαίρου να ολοκληρωθεί η τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, ακόμα κι αν με τις αναβολές, με τη διαμόρφωση του προγράμματος και με το ψάξιμο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων, φτάσουμε στον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο του 2020.

Για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του αγγλικού ποδοσφαίρου πρέπει όλα να τελειώσουν στο χορτάρι κι όχι με κάποια εξωγηπεδική απόφαση ή με ανάδειξη Πρωταθλητή δίχως να διεξαχθούν οι εναπομείνασες αγωνιστικές.

Συν τοις άλλοις, το συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι τέτοιο που κάνει τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να ... τρέμουν για τις απώλειες που θα έχουν σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να επιστρέψουν περίπου 800 εκατομμύρια όπως αναφέρεται από τον βρετανικό Τύπο, αναλογικά με τα δισεκατομμύρια που ορίστηκαν πως ποσό είπραξης για τη μοιρασιά των αγώνων σε BT Sport, SkySports και Amazon.

Και ασφαλώς κανένας από τους 20 συλλόγους της πρώτης κατηγορίας δεν θέλει να χάσει ποσό από αυτό το deal που αποτυπώνει τον τρομερό αντίκτυπο της Πρέμιερ στον κόσμο αλλά και το πόσο δελεαστικό είναι το πρωτάθλημα για την τηλεόραση...

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβεί και την επόμενη σεζόν κι αν κι εκείνη αντιμετωπίσει επιπλοκές και αναβολές. Αυτό, σε περίπτωση που μόλις με το καλό μπει ο χειμώνας, υπάρξει νέα έξαρση ιού αν δεν έχει υπάρξει ακόμα το εμβόλιο για την καταπολέμηση του μικροβίου.