Ένα λάθος του Άντριαν «εκθρόνισε» τη Λίβερπουλ, στα προημιτελικά η Ατλέτικο με σπουδαία ανατροπή…

Η Λίβερπουλ παραδίδει τα σκήπτρα! Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αυτή που προκρίθηκε στα προημιτελικά του UEFA Champions League, αποκλείοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης με φοβερή ανατροπή και σκορ 3-2 στην παράταση του «Άνφιλντ». Πρωταγωνιστής ο Μάρκος Γιορέντε με δύο τέρματα (97’-105’), μοιραίος ο Άντριαν με τραγικό λάθος στο γκολ της μείωσης (2-1), συγκλονιστικός ο Όμπλακ σε όλη τη διάρκεια του ματς! Το κερασάκι στην τούρτα ο Μοράτα στο τελευταίο λεπτό της βραδιάς (121’).



Ένα λάθος του Άντριαν «εκθρόνισε» τη Λίβερπουλ, στα προημιτελικά η Ατλέτικο με σπουδαία ανατροπή…

Με σκορ 1-0 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, προβάδισμα που οι γηπεδούχοι απέκτησαν με τέρμα του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στο 43ο λεπτό. Ο Φιρμίνο έδωσε σκορ πρόκρισης στο 2ο λεπτό της παράτασης (2-0) αλλά ένα τραγικό λάθος του Άντριαν στο 97ο λεπτό, έφερε τα πάνω-κάτω!

Οι «κόκκινοι» έπαιξαν μονότερμα τους Ισπανούς στο σύνολο της κανονικής διάρκειας, όμως η διαφορά ποιότητας κάτω από τα γκολπόστ άλλαξε τις ισορροπίες. Τη στιγμή που ο Όμπλακ πραγματοποιούσε απίστευτη εμφάνιση και κράταγε το συγκρότημα του «Τσόλο» στο ματς, ο Άντριαν τα έκανε μαντάρα με μια στιγμή απροσεξίας!

Το λανθασμένο διώξιμο του Ισπανού πορτιέρο είχε ως συνέπεια τη μείωση του σκορ από τον Γιορέντε (97’), ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε με ακόμη ένα σουτ στο 105’ και ο Μοράτα ήρθε να «σφραγίσει» την ανατροπή στο φινάλε (121’).

Κανονική διάρκεια

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση 15 δευτερολέπτων! Ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ντιέγκο Κόστα αλλά ο επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» έστειλε την μπάλα εκτός στόχου.

Στο 14ο λεπτό ήρθε η σειρά των παικτών του Κλοπ να κάνουν αισθητή την επιθετική τους παρουσία αλλά το σουτ του Τσάμπερλεν ανάγκασε τον Όμπλακ στην πρώτη του δύσκολη επέμβαση στο ματς.

Η δεύτερη προσπάθεια της Ατλέτικο για γκολ ήρθε στο 18ο λεπτό. Η εκτέλεση κόρνερ του Κόκε επέτρεψε στον Φελίπε να βρει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «reds» απέκτησαν τα ηνία του ματς αλλά το σουτ του Μανέ (34’) και η προβολή του Φιρμίνο στην εκπληκτική σέντρα του Άρνολντ σταμάτησαν στις σωτήριες επεμβάσεις του Όμπλακ!

Ο Σλοβένος πορτιέρο δεν είχε ωστόσο «απάντηση» στην κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ (43’). Ο Ολλανδός μέσος «συναντήθηκε» με την μπάλα ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Τσάμπερλεν, ο οποίος κινήθηκε στον κενό χώρο, υποδέχτηκε την μπάλα από πάσα του Σαλάχ και σέντραρε υπέροχα...

Ο διεθνής γκολκίπερ συνέχισε πάντως και στο δεύτερο ημίχρονο το ρεσιτάλ επεμβάσεων, αφού κατέγραψε άλλες τρεις μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Αρχικά απείλησε ο Σαλάχ (47’), στη συνέχεια ο Τσάμπερλεν με μακρινό σουτ (54’) και έπειτα με προβολή ο Φιρμίνο ύστερα από χτύπημα-ξυράφι του Άρνολντ (60’).

Στο 61’ πάντως η Ατλέτικο υπενθύμισε στους «κόκκινους» πως παραμένει επικίνδυνη. Ο Άντριαν δεν κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του Ζοάο Φέλιξ αλλά πρόλαβε τον Κορέα που ακολουθούσε για… «ριμπάουντ».

Δοκάρι για τη Λίβερπουλ στο 67ο λεπτό! Η ατομική προσπάθεια του Σαλάχ ολοκληρώθηκε με σουτ που κόντραρε σε σώματα και ο Ρόμπερτσον που ακολούθησε τη φάση σημάδεψε… σίδερο με το κεφάλι. Δύο λεπτά αργότερα (69’) ο Όμπλακ συνέχισε… το χαβά του, καταγράφοντας ακόμη μια μεγάλη επέμβαση σε φοβερό σουτ του Άρνολντ έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν άλλες τρεις φορές κοντά στο γκολ μέχρι το 90’ αλλά οι προσπάθειες των Ρόμπερτσον (81’ - σουτ), Μανέ (85’ - ψαλιδάκι) και Σαλάχ (87’- σουτ) πέρασαν πάνω από την εστία. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε-σωστά- γκολ του Σαούλ, ο οποίος βρήκε δίχτυα με κεφαλιά από θέση οφσάιντ.

Παράταση

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 με διπλή προσπάθεια του Φιρμίνο στο δεύτερο λεπτό του extra χρόνου (92’). Ο Βραζιλιάνος έστειλε σε πρώτο χρόνο την μπάλα στο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Βαϊνάλντουμ αλλά όταν η μπάλα επέστρεψε στο δεξί του πόδι, η εστία ήταν ανυπεράσπιστη και το γκολ δεν γινόταν να χαθεί…

Στο 97’ όμως ένα λάθος του Άντριαν στοίχισε! Ο Ισπανός πορτιέρο απομάκρυνε λανθασμένα πάνω στον Ζοάο Φέλιξ και ο Πορτογάλος έδωσε την ασίστ για το 2-1 στον Γιορέντε, ο οποίος σούταρε εύστοχα στη γωνία…

Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έβαλε τέλος στα όνειρα των Μέρσεϊσαϊντερς στο τελευταίο λεπτό του πρώτο μέρους. Υποδέχτηκε την μπάλα από τον νεοεισελθόντα Μοράτα, έφερε την μπάλα στο δεξί και ευστόχησε με ακόμη ένα εξαιρετικό σουτ για το 2-2!

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι παίκτες του Κλοπ έμοιαζαν πια παραδομένοι στη μοίρα τους και ο Άλβαρο Μοράτα που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 103’ ήρθε να συνδυάσει την πρόκριση με νίκη (3-2) στο 121’.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-3-3): Άντριαν- Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον- Χέντερσον (106’ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ (106’ Οριγκί), Τσάμπερλεν (82’ Μίλνερ)- Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ- Σάβιτς, Φελίπε, Τρίπιερ (91’ Βρσάλικο), Ρενάν Λόντι- Τόμας, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (106’ Χιμένεζ)- Ζοάο Φέλιξ (103’ Μοράτα), Ντιέγκο Κόστα (56’ Γιορέντε)

Σκόρερς

43’ Βαϊνάλντουμ, 92’ Φιρμίνο, 97’, 105’ Γιορέντε, 121’ Μοράτα

Διαιτητής

Ντάνι Μακέλι (Ολλανδός)

Γήπεδο

Άνφιλντ

Πρώτο ματς: 18.02.2020

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0

Γιάννης Τζιουμακλής