Με τέτοιες ακαδημίες… τι να τις κάνει τις μεταγραφές!

Με την νίκη με 4-0 απέναντι στην Έβερτον, η Τσέλσι του Φράνκ Λάμπαρντ δεν κέρδισε μόνο τους 3 βαθμούς αλλά και το στοίχημα που ακούει στο όνομα Μπίλι Γκίλμουρ. Ο 18χρονος Σκωτσέζος έκανε το ντεμπούτο του στην Premier league όπου αναδείχθηκε και MVP του αγώνα.  



Με τέτοιες ακαδημίες… τι να τις κάνει τις μεταγραφές!

Ο Φράνκ Λάμπαρντ φάνηκε από το καλοκαίρι πως θα βοηθήσει την Τσέλσι να ξανά βρει τον καλό της εαυτό στο αγγλικό πρωτάθλημα. Από την αρχή της σεζόν, η διοίκηση της Τσέλσι τον άφησε να ξεκινήσει ένα project με το να δίνει ευκαιρίες σε παιδιά της ακαδημίας. Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, αυτό έχει καλό αποτέλεσμα και τα στοιχήματα για τον Λάμπαρντ βγαίνουν νικηφόρα. Ήδη ο κόουτς της Τσέλσι έχει χρησιμοποιήσει 4 νέα παιδιά προερχόμενα από την ακαδημία.

Αυτός που έχει προκαλέσει εντύπωση το τελευταίο διάστημα και τον οποίο πιστεύει ο Λάμπαρντ είναι ο Μπίλι Γκίλμουρ. Αρχικά τον είδαμε στο παιχνίδι κυπέλλου με την Χάλ όπου μπήκε αλλαγή στο 68΄αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το ντεμπούτο του ως βασικός με τα χρώματα των «μπλε» πραγματοποιήθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με την Λίβερπουλ όπου έπαιξε και τα 90΄ του ματς, κάνοντας μια φανταστική εμφάνιση.

Με την έναρξη του πρωταθλήματος είδαμε τους Μέισον Μάουντ και Τάμι Έιμπραχαμ να ξεκινούν βασικοί στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Και οι δυο τους κάνοντας καλές εμφανίσεις έδειξαν στον Λάμπαρντ πως καλά έκανε και τους υπολόγιζε για το φετινό ρόστερ της ομάδας. Αυτή την στιγμή και οι δύο Άγγλοι διανύουν μια εξαιρετική σεζόν όπως φανερώνουν τα νούμερα τους. Σε όλες τις διοργανώσεις , ο Μάουντ έχει παίξει 40 αγώνες. Πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα έχει παίξει 29 αγώνες σκοράροντας 6 φορές ενώ έχει μοιράσει και 4 ασίστ. Στο Champions league μετρά 7 εμφανίσεις δίχως τέρμα και ασίστ και στα κύπελλα έχει 4 εμφανίσεις χωρίς γκολ και ασίστ.

Από την άλλη πλευρά ο Έιμπραχαμ που αγωνίζεται στην θέση του σέντερ φορ έχει αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα μετρά 25 εμφανίσεις με 13 γκολ και 3 ασίστ. Στο Champions League έχει αγωνιστεί 7 φορές βρίσκοντας 2 φορές δίχτυα. Ενώ στα κύπελλα, μετράει 1 εμφάνιση δίχως γκολ.

Ο 4ος είναι ο 20 ετών Άγγλος μπάκ, Ρις Τζέιμς. Όλοι τον θυμόμαστε από εκείνο το παιχνίδι-ροντέο στους ομίλους Champions League απέναντι στον Άγιαξ με τελικό σκορ 4-4. Σε εκείνο το παιχνίδι ο νεαρός μπάκ είχε μπεί αλλαγή στο ημίχρονο στην θέση του Αλόνσο πραγματοποιώντας ένα ονειρικό ντεμπούτο στην Ευρώπη με γκολ. Στο αγγλικό πρωτάθλημα τον είδαμε να αγωνίζεται για πρώτη φορά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπέρνλι μπαίνοντας αλλαγή στο 63΄. Ντεμπούτο ως βασικός έκανε στο εντός έδρας ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το κύπελλο, παίζοντας όλο τον αγώνα. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 27 εμφανίσεις. Πιο αναλυτικά, στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε 17 αγώνες δίνοντας 2 ασίστ. Στο Champions league, σε 5 αγώνες έχει πετύχει 1 γκολ. Ενώ στα κύπελλα έχει 4 εμφανίσεις και 1 γκολ.

Τέλος, με τις κινήσεις του Λάμπαρντ που δοκιμάζει νεαρούς παίκτες σε κρίσιμους αγώνες όπως φαίνεται βλέπουμε πως γίνεται μια καλή δουλειά στις ακαδημίες της Τσέλσι. Μέσα από αυτό το project επωφελείται και η εθνική Αγγλίας καθώς ο Μάουντ και ο Έιμπραχαμ έχουν φορέσει την φανέλα της εθνικής στους αγώνες των προκριματικών για το Euro. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευρύνονται οι επιλογές για τις τελικές κλήσεις του ρόστερ της Αγγλίας για το Euro 2020.

Μάριος Άνθης