Ένας γαλανομάτης εραστής των... ασιστ!

Μαέστρος ή ένας ξανθομάλλης χορογράφος του τερέν; Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε χαϊδεύει την μπάλα, το ποδοσφαιρικό κοινό γεμίζει ηδονή και το άθλημα αποκτάει ρομαντισμό. Το Βέλγιο γέννησε τον κορυφαίο πασέρ της σύγχρονης ιστορίας. 



Ένας γαλανομάτης εραστής των... ασιστ!

Έχοντας περάσει λίγες μέρες από την πολύ βαριά τιμωρία με αποκλεισμό δύο ετών από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Μάντσεστερ Σίτυ είχε να ασχοληθεί με το πρωτάθλημα και την αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ. Μουδιασμένη, μπερδεμένη αλλά με ένα άστρο που δεν το σβήνει καμία παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ και το “μαγικό” ραβδάκι του, γαληνεύει το σκοράρισμα των επιθετικών.

Ο λόγος περνάει στον Κέβιν Ντε Μπρόινε, τον άνθρωπο που άγγιξε το προσωπικό του ρεκόρ στις ασίστ, παρέμεινε πρώτος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά η πλώρη του έχει πολλά “κύματα” ακόμα να διαλύσει για να βρεθεί σε μία πολύ ιδιαίτερη θέση.

Κάπου στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης, ένα κόρνερ από τα αριστερά, εκτελείται με το δεξί (μη εξηγήσιμο επιστημονικά) πόδι του Βέλγου μεσοεπιθετικού και ο Ροντρί, με κεφαλιά σημειώνει το 1- 0 για τους “Πολίτες” και προσθέτει την 16η ασίστ του έμπειρου μέσου στο φετινό βιβλίο των στατιστικών.

Το γήπεδο ξεσηκώνεται και ο ίδιος, βλέπει τον εαυτό του να ισοφαρίζει το ίδιο του το ρεκόρ, όμως, όλη η Αγγλία γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Παρότι βρίσκεται 5η θέση της κατάταξης των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες πάσες για γκολ σε μία σεζόν, η διαφορά από τον πρώτο, Τιερί Ανρί (2002/03), είναι μόλις... τρεις. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο 28χρονος αστέρας έχει μπροστά του 12 ολόκληρες αγωνιστικές για να καταφέρει να ξεπεράσει τον αριθμό 20 και να γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ μέσα σε μία σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο όριο, αναμένεται να “ξεχειλώσει” την διαφορά, καθώς, αν η συχνότητα που δίνει τροφή τους συμπαίχτες του, παραμείνει η ίδια, δηλαδή 1,4 ασίστ σε κάθε παιχνίδι. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τις 18 των Φάμπρεγας (2014/15), Λάμπαρντ (2004/05) και τις 19 του Οζίλ (2015/16) ενώ, παράλληλα, στην θέση που βρίσκεται, είναι ισόπαλος, με τον... εαυτό του από την σεζόν 2016/17.

Εφόσον, ισχύσουν τα παραπάνω, η πρωτιά του Γάλλου αστέρα της Άρσεναλ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν μετά από σχεδόν 18 χρόνια (!), παρόλο που η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται με τεράστια διαφορά από την πρώτη θέση, χωρίς ωστόσο να παρατάει τα “όπλα” και ο γαλανομάτης ηγέτης της, να φωνάζει παρών στο... σερβίρισμα!

Νότης Χάλαρης