Η Νόριτς φτάνει στην πηγή, αλλά... νερό δεν πίνει

Τα «Καναρίνια» έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές, πως έχουν ένα από τα πιο καλοδουλεμένα και καλοστημένα σύνολα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά οι βαθμοί είναι αυτοί που θα κρίνουν την παραμονή μίας ομάδας στην κατηγορία, όχι το καλό πρόσωπο που επιδεικνύει σε πολλά από τα παιχνίδια.  



Η Νόριτς φτάνει στην πηγή, αλλά... νερό δεν πίνει

Στην ήττα της το Σάββατο από την Λίβερπουλ η Νόριτς έδειξε σε έναν  ακόμα αγώνα, ακόμα και αν είναι απέναντι στην πρώτη ομάδα της βαθμολογίας, πως δεν μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος, που τα «Καναρίνια» δείχνουν αυτή την συμπεριφορά στους αγώνες τους. Με την Τότεναμ στις 22 Ιανουαρίου ηττήθηκαν με 2-1, μετά από μία κόντρα του Τσίμερμαν σε σέντρα του Άλι, με την μπάλα «κρεμά» τον Κρουλ, με τον Σον να κάνει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι το τελικό 2-1.

Η ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας την 1η Ιανουαρίου είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της «ατυχίας», καθώς για λίγα χιλιοστά ο Κόνορ Γουίκαμ καλύπτεται από την άμυνα και κάνει το 1-1 στο 85’. Άλλο ένα πιθανό τρίποντο χαμένο για την ομάδα του Φαρκ. Υπάρχουν και τα παιχνίδια όπως με την Τότεναμ στις 28 Δεκεμβρίου, με το ματς να λήγει 2-2 και το 2-3 με την Τσέλσι στις 24 Αυγούστου. Εκεί η Νόριτς ήταν καλύτερη ανά διαστήματα, αλλά οι Κέιν και Έιμπραχαμ αντίστοιχα ήταν αυτοί που της στέρησαν την νίκη.

Καλώς ή κακώς η οικονομική πολιτική με την οποία επέλεξε να πορευθεί η Νόριτς στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν να βασιστεί στον κορμό που της έδωσε την άνοδο από την Τσάμπιονσιπ. Με τον Τεέμου Πούκι να είναι η αιχμή του δόρατος και την φετινή χρονιά, τους Μπουεντία και Κάντγουελ να αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις και την εμπειρία του Τιμ Κρουλ κάτω από τα δοκάρια, η ομάδα έχει επιδείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο.

Παρ’ όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα που ομάδες, όπως η νεοφώτιστη Άστον Βίλα ξοδεύει περίπου 140 εκατομμύρια λίρες, είσαι αναγκασμένος να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Η Νόριτς επέλεξε να πάει κόντρα σε αυτή την φιλοσοφία, με όποιες συνέπειες θα είχε αυτό για την πορεία της στο πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς, έξι πίσω από την Γουότφορντ και την Γουέστ Χαμ.

Η προσθήκη των Οντρέι Ντούντα και  Λούκας Ρουπ, δίνουν ήδη «νέα» πνοή στον σύλλογο. Σε μία περίοδο που η Γουότφορντ έχει «αναγεννηθεί» υπό τον Νάιτζελ Πίρσον, αλλά με τις Μπόρνμουθ και Γουέστ Χαμ να «παραπαίουν», τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Νόριτς να περάσει στην αντεπίθεση. Μπορεί ο χρόνος να μην είναι πλέον αρκετός, ωστόσο η ομάδα του Φαρκ δεν προτίθεται να παραδώσει τα όπλα.

Τα «Καναρίνια» γνωρίζουν πως η αποστολή τους είναι δύσκολη, αλλά έχουν δείξει πως στον αγωνιστικό χώρο δεν αναγνωρίζουν τους όρους «φαβορί» και «αουτσάιντερ». Μπορείτε άλλωστε να ρωτήσετε τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ για αυτό. Εάν από εδώ και πέρα καταφέρουν να «τελειώνουν» παιχνίδια, όπως αυτά με την Πάλας και την Τότεναμ, τότε είναι σίγουρο πως θα βλέπουμε το κατάμεστο «Κάροου Ρόουντ» και την επόμενη χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ.  

Μάριος Αγγελέτος