Τα μυστικά της «ονειρικής» πορείας της Σέλτικ

Σε «τέρας» που σκορπά οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του, έχει αναδειχθεί η Σέλτικ, που διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της τα τελευταία χρόνια στην σκωτσέζικη Πρέμιερσιπ.  



Τα μυστικά της «ονειρικής» πορείας της Σέλτικ

Η ομάδα του Νιλ Λένον, από το ξεκίνημα του νέου ημερολογιακού έτους μέχρι και σήμερα μετρά οχτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, οι γεμάτοι αυτοπεποίθηση ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει 27 φορές, ενώ έχουν δει την μπάλα να ακουμπά το δικούς τους δίχτυ μόλις τρεις φορές.

Πλέον, βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με το +10 από τη Ρέιντζερς (που ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή από την Κιλμάρνοκ). Η ασταμάτητη Σέλτικ, «φιλοδώρησε» με πέντε γκολ (με clean sheet) την Χαρτς, προσφέροντας στους οπαδούς της όμορφο και απολαυστικό ποδόσφαιρο.

Εκτός από τα αποτελέσματα και την καλή μπάλα που προσφέρει «απλόχερα», η καλοδουλεμένη «αρμάδα» του Λένον «χτίζει» και το λαμπρό της μέλλον, καθώς διαθέτει στο ρόστερ της νέα ταλέντα, όπως ο Καραμόκο Ντεμπελέ, ο Οντσόν Εντουάρ, ο Ράιαν Κρίστι, ο Ολιβιέ Εντσάμ και ο Μάικλ Τζόνστον.

Σε συνεργασία λοιπόν με τους έμπειρους παίκτες των «καθολικών» της Γλασκώβης όπως οι Σκοτ Μπράουν, Τζέιμς Φόρεστ και Λι Γκρίφιθς, μαθαίνουν την νοοτροπία του να μην «πέφτεις» όταν χάνεις και κυρίως να μην παίρνουν τα μυαλά «αέρα» όταν νικάς.

Φυσικά, από μία τέτοιου είδους ανάλυση, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Φρέιζερ Φόστερ. Ο τερματοφύλακας της Σέλτικ, έχει βάλει κι αυτός το «λιθαράκι» του στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του. Στις πέντε από τις οχτώ αναμετρήσεις του 2020, έχει κρατήσει το «μηδέν» και δεν αποπνέει τίποτε άλλο εκτός από μπόλικη σιγουριά στους συμπαίκτες του.

Αν η Σέλτικ συνεχίσει να παράγει τόσο αποτελεσματικό αλλά και ελκυστικό ποδόσφαιρο μέχρι και το πέρας της σεζόν, τότε δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση όταν «στεφθεί» για ένατη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια και 51η στην ιστορία της.

Βαγγέλης Καραδήμας