Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ βάζει τα γυαλιά στους «μεγάλους»

Ο Κρις Γουάιλντερ μπορεί να αισθάνεται περήφανος για τα φετινά επιτεύγματα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αλλά και άτυχος διότι δεν εισπράττει τη δόξα που του αρμόζει…



Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ βάζει τα γυαλιά στους «μεγάλους»

SUCCESS STORY

Ο 52χρονος Άγγλος τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τις 12 Μαΐου του 2016. Ο σύλλογος βρισκόταν τότε στην League One. Στο τέλος της σεζόν 2016-17 πανηγύρισε την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ ενώ πέρυσι είδε τους κόπους του να ανταμείβονται με την επιστροφή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 13 χρόνια.

Και εκεί που όλοι πίστευαν πως το έργο του έπιασε ταβάνι, ήρθε η ροή της τρέχουσας σεζόν να διαψεύσει άπαντες, αφού η ομάδα βρίσκεται στο κυνήγι των «ευρωπαϊκών εισιτηρίων», επέχοντας μετά από 26 αγωνιστικές την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ μόλις δύο είναι οι βαθμοί που την χωρίζουν από την τέταρτη Τσέλσι (σ.σ. με ματς λιγότερο) και την είσοδο στο Champions League!

ΑΜΥΝΑ-ΜΠΕΤΟΝ

Για να φτάσει ως εδώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στηρίχθηκε στην εκπληκτική της άμυνα. Οι παίκτες του Γουάιλντερ έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε 9 αναμετρήσεις και έχουν δεχτεί συνολικά 24 τέρματα. Μόνο η πρωτοπόρος Λίβερπουλ παρουσιάζεται καλύτερη στους συγκεκριμένους τομείς, αφού τα «παιδιά» του Κλοπ έχουν μαζέψει μόλις 15 φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους ενώ οι Άλισον-Άντριαν έχουν καταγράψει 11 «clean sheets».

ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ»

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρίσκεται όπως προαναφέραμε στην 5η θέση και βλέπει... από κάτω τις Τότεναμ, Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουλβς και Άρσεναλ. Σε αυτό έχουν συμβάλει οι 10 νίκες που έχουν προστεθεί στο «σακούλι» και οι οποίες είναι περισσότερες από αυτές που μετρούν οι Γιουνάιτεντ (9), Γουλβς (8) και Άρσεναλ (6). Όλα αυτά τη στιγμή που οι ήττες είναι μόλις επτά! Λιγότερες δηλαδή από αυτές των Τσέλσι, Τότεναμ και Γιουνάιτεντ, οι οποίες μετρούν η καθεμία από οκτώ!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΤΥΧΟΣ;

Για τον απλούστατο λόγο που θέλει την ομάδα του να γράφει ιστορία τη χρονιά που η Λίβερπουλ δεν έχει σταματημό. Θεωρείται δεδομένο πως αν η αρμάδα του Κλοπ δεν επέστρεφε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 30 χρόνια, δύσκολα ο κόουτς της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα έχανε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΟΥΜΑΚΛΗΣ