Πλησίασε… Ευρώπη με «σάμπα» η Έβερτον!

Με γκολ των δύο Βραζιλιάνων της επίθεσης, Μπερνάρντ και Ριτσάρλισον, και ένα του Κάλβερτ- Λιούιν στο 88’, η Έβερτον νίκησε 3-1 την Κρίσταλ Πάλας και μείωσε – έστω και προσωρινά- την απόσταση από την… ευρωπαϊκή πέμπτη θέση στον ένα πόντο!  



Πλησίασε… Ευρώπη με «σάμπα» η Έβερτον!

Τα «ζαχαρωτά» παρέμειναν σε ανοδική πορεία, πανηγυρίζοντας τη 2η συνεχόμενη νίκη τους στην Πρέμιερ Λιγκ, εν αντιθέσει με τους «αετούς» που συνεχίζουν να αισθάνονται… άβολα στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Το σκορ άνοιξε στο 13’ ο Μπερνάρντ με όμορφο μονοκόμματο σουτ, ενώ στο 51’ το «Γκούντισον Παρκ» πάγωσε με το λάθος του Πίκφορντ και το γκολ του Μπεντεκέ… Ευτυχώς για το κοινό της Έβερτον ένα εξαιρετικό σόλο του Ριτσάρλισον τους έβαλε ξανά στο 59’ σε θέση οδηγού και επανέφερε την ηρεμία… Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 88’ με τον Ντόμινικ Κάλβερτ- Λιούιν.

Το ματς:

Σίγουρα το πρώτο μέρος στο «Γκούντισον Παρκ» δεν διεκδικεί τον τίτλο του… κορυφαίου 45λεπτου των δύο ομάδων μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Από τη μία η Έβερτον που προσπαθούσε να επιβάλλει το ρυθμό της, αλλά δυσκολευόταν σημαντικά στην ανάπτυξη, από την άλλη η Κρίσταλ Πάλας που προτίμησε να μείνει πίσω και να χτυπήσει στην κόντρα.

Σε μια από αυτές τις στιγμές, λοιπόν, καταγράφηκε και η πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου, όταν στο 13’ ο Φαν Άανχολτ επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μάικ Κιν, άλλαξε πορεία όμως ευτυχώς για τον Πίκφορντ βρήκε στο αριστερό του δοκάρι. Η Έβερτον απάντησε στις καλές στιγμές με τη… διαφορά ότι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πέντε λεπτά αργότερα με μονοκόμματο σουτ του Μπερνάρντ έπειτα από γύρισμα του Γουόλκοτ. Η ομάδα του Αντσελότι μπήκε σε θέση οδηγού και δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πήγε στα αποδυτήρια με το σημαντικό προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το πράγμα φάνηκε να αλλάζει, αφού μόλις στο 51’ ο Μπεντεκέ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε – αλλά και την κάκιστη εκτίμηση του Πίκφορντ- και ισοφάρισε σε 1-1 για την Κρίσταλ Πάλας. H χαρά της ωστόσο κράτησε για λίγο!

Στο 59’ ήταν η σειρά του Ριτσάρλισον να χριστεί σκόρερ και να βγάλει ακόμα μία φορά την Έβερτον από τη δύσκολη θέση! Αυτό που ήθελαν οι γηπεδούχοι το είχαν πετύχει σε μεγάλο βαθμό, όχι όμως και οι «αετοί»…

Λογικό, λοιπόν, στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Χότζον να ανεβάσει τις γραμμές της και να πιέσει περισσότερο για την ισοφάριση. Από το 70’ το ματς άνοιξε, κάτι που προκάλεσε αρκετούς κινδύνους στους γηπεδούχους, που πάσχιζαν να κρατήσουν την Πάλας μακριά από τα καρέ τους. Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, η Έβερτον βρήκε ξανά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Κάλβερτ- Λιούιν στο 88’ και σφράγισε το τρίποντο! Με την συμπλήρωση των 90’ τίποτα δεν άλλαξε και η Έβερτον πήρε άλλη μία σημαντική, τη δεύτερη συνεχόμενη, νίκη της στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Έβερτον:
 Πίκφορντ, Ντιν, Μίνα, Κιν, Κόουλμαν, Σνέιντερλιν, Μπερνάρντ (65’ Ντέιβις), Σίγκουρντσον (86’ Χόλγκεϊτ), Γουόλκοτ (26’ Σιντιμπέ), Ριτσάρλισον, Κάλβερτ- Λιούιν.

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Γουάρντ (80’ Κουγιατέ), Τόμκινς (61’ Νταν), Κέιχιλ, Φαν Άανχολτ, Μιλοβόγεβιτς, ΜακΚάρθι (68’ Μέγερ), ΜακΆρθουρ, Αγιού, Ζαχά, Μπεντεκέ.