Ντάνιελ Ποντένσε: Ο πιο κοντός παίκτης της Premier League!

O Ντάνιελ Ποντένσε είναι πλέον ο πιο κοντός παίκτης της Premier League. Ποιοι οι υπόλοιποι!  



Ντάνιελ Ποντένσε: Ο πιο κοντός παίκτης της Premier League!

Δεν είναι μόνο η πιο ακριβή μεταγραφή ελληνικής ομάδας! Ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει άλλο ένα ρεκόρ στα... πόδια του. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Πορτογάλος είναι ο πιο κοντός παίκτης που παίζει στην Premier League.

Αναλυτικά η σχετικά λίστα:

Ντάνιελ Ποντένσε - 1.6

Ράιαν Φρέιζερ - 1.63

Κριστιάν Ατσού - 1.65

Άαρον Λένον - 1.65

Ναμπαλίς Μεντί - 1.67

Λούκας Τορέιρα-1.68

Ν'Γκολό Καντέ - 1.68

Μικαέλ Ομπαφέμι - 1.69​

Το πόσο ύψος θα πάρει κάποιος εξαρτάται κυρίως από γενετικούς παράγοντες ενώ άλλες παράμετροι, όπως η πρώιμη ή καθυστερημένη έλευση της εφηβείας, υποκείμενες χρόνιες παθήσεις και οι διατροφικές συνήθειες, επίσης επηρεάζουν τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ωστόσο το ύψος αρχίζει να μειώνεται από την ηλικία των 40. Από την τέταρτη δεκαετία της ζωής και έπειτα, χάνουμε περίπου 1,25 πόντους ύψους ανά δεκαετία. Αυτό συμβαίνει επειδή η βαρύτητα σε συνδυασμό με τη φθορά που επιφέρει η γήρανση οδηγούν σε συρρίκνωση των δίσκων που βρίσκονται μεταξύ των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης. Η απώλεια οστικής πυκνότητας, η οστεοπόρωση, η μυϊκή εκφύλιση και η απώλεια καμπυλότητας στην καμάρα του ποδιού συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση του ύψου .

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τους ανθρώπους είναι το “πόσο θα πρέπει να ζυγίζω για το ύψος και την ηλικία μου;”.

Για να προσδιορίσετε πόσο θα πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος για εσάς θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η αναλογία μυών-λίπους, το ύψος, το φύλο και η πυκνότητα των οστών σας.

Ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η μέθοδος που δίνει καλύτερα από τις άλλες την απάντηση σε αυτό το θέμα είναι ο υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι ένα πρόχειρο εργαλείο, δεδομένου ότι δεν λαμβάνει υπόψιν την μυϊκή μάζα και αντιπροτείνουν ότι η αναλογία μέσης-ισχίων είναι καλύτερη μέθοδος.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Ντάκος