Ο Φερνάντες και η 10άδα των ακριβότερων μεταγραφών της Γιουνάιτεντ

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδαν το Σάββατο το απόγευμα τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα στην αναμέτρηση κόντρα στη Γουλβς. Για την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας οι ‘’κόκκινοι διάβολοι’’ ξόδεψαν 55 εκατομμύρια ευρώ (πάει στα 70 μαζί με τα μπόνους), κάτι που τον κατέστησε την έβδομη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της αγγλικής ομάδας. Ποιες, όμως, είναι οι 10 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του κλαμπ; 



Ο Φερνάντες και η 10άδα των ακριβότερων μεταγραφών της Γιουνάιτεντ

Η λίστα έχει ως εξής:

1. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Πολ Πογκμπά. Για την απόκτηση του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018 και προϊόν των ακαδημιών της ομάδας, η διοίκηση της Γιουνάιτεντ ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ 105 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Γιουβέντους το 2016, τη στιγμή που το 2012 τον είχε χάσει ως ελεύθερο. Ωστόσο ο Γάλλος, παρόλο που έχει πολύ καλά στατιστικά, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τη συμπεριφορά του και δεν έχει δικαιολογήσει τον ντόρο που έγινε με τη μεταγραφή του.

2. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον Χάρι Μαγκουάιρ. Ο Άγγλος αμυντικός διέπρεψε με την εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ και ανάγκασε τον Σόλσκιερ να εισηγηθεί την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2019. Τα αδέρφια Γκλέιζερ χρειάστηκε να καταβάλουν ένα ποσό της τάξης των 87 εκατομμυρίων ευρώ για να πείσουν τη Λέστερ να πει το πολυπόθητο ‘’ναι’’.

3. Στην τρίτη θέση έχουμε τον Ρομέλου Λουκάκου. Ο θηριώδης Βέλγος φορ αποκτήθηκε από την Έβερτον το καλοκαίρι του 2017 έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 84,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, το απαιτητικό κοινό της Γιουνάιτεντ δεν έμεινε ευχαριστημένο με την απόδοσή του και αυτό συνετέλεσε στο να δοθεί το καλοκαίρι που πέρασε με 65 εκατομμύρια στην Ίντερ.

4. Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του Φαν Χάαλ το καλοκαίρι του 2014 από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 75 εκατομμυρίων. Παρά ταύτα δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην Αγγλία και ένα χρόνο μετά πουλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν με 63 εκατομμύρια.

5. Tην πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Αντονί Μαρσιάλ. Ο Γάλλος επιθετικός αποκτήθηκε ως φέρελπις από τη Μονακό το 2015 έναντι 60 εκατομμυρίων και μέσα σε αυτή την τετραετία έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ομάδα ως βασικός.

6. Έκτος στη σχετική λίστα είναι ανέλπιστα μάλλον ο Φρεντ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2018 από τη Σαχτάρ έναντι 59 εκατομμυρίων και ενθουσίασε αρχικά τους οπαδούς της ομάδας γιατί τον απέκτησαν μέσα από τα χέρια της Μάντσεστερ Σίτυ. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και ο παίκτης δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες.

7. Έβδομος είναι ο Μπρούνο Φερνάντες. Ο Πορτογάλος είναι η νέα ελπίδα των οπαδών της Γιουνάιτεντ που βλέπουν στο πρόσωπό τους έναν εξαιρετικό παίκτη που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο έναυσμα για ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ.

8. Στην όγδοη θέση της λίστας είναι ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα. Ο 21χρονος Άγγλος δεξιός οπισθοφύλακας αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Κρίσταλ Πάλας με το αντίτιμο να φτάνει τα 54 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα είναι μία επένδυση για τους ‘’κόκκινους διαβόλους’’ και μένει να δούμε αν θα τους δικαιώσει στο μέλλον.

9. Ένατη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Γιουνάιτεντ είναι ο θρύλος της ομάδας Ρίο Φέρντιναντ. Ο παλαίμαχος Άγγλος αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2002 από τη Λιντς έναντι 46 εκατομμυρίων, που τότε θεωρούνταν μεγάλη υπέρβαση για αμυντικό. Όμως, ο θηριώδης στόπερ δικαίωσε απόλυτα όσους τον πίστεψαν και αποτέλεσε για χρόνια τον στυλοβάτη της άμυνας του συλλόγου.

10. Στην δέκατη θέση με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο Χουάν Μάτα. Ο Ισπανός χαφ βρίσκεται στο ‘’Ολντ Τράφορντ’’ έξι χρόνια, ερχόμενος από την Τσέλσι το χειμώνα του 2014 με ένα ποσό της τάξεως των 44,7 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί σταθερή αξία αν και τελευταία έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Πηγές:

https://footyroom.co/

https://www.transfermarkt.com/

Επιμέλεια: Κώστας Καλογιάννης