«Καρδιοχτύπησε» χωρίς λόγο αλλά προκρίθηκε η Τσέλσι…

Με σκορ 2-1 επικράτησε η Τσέλσι της Χαλ στο «KCOM Stadium» για τον 4ο γύρο του FA Cup, σε μια αναμέτρηση που στην εξέλιξή της προμήνυε μια πιο άνετη επικράτηση για τους παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ. Οι νικητές προηγήθηκαν με τα τέρματα των Μπατσουαγί (6’) και Τομόρι (64’), πριν ο Γκροσίτσκι μειώσει με φάουλ σε 2-1, δώδεκα λεπτά πριν το φινάλε.



«Καρδιοχτύπησε» χωρίς λόγο αλλά προκρίθηκε η Τσέλσι…

Χωρίς νίκη παραμένουν οι «τίγρεις» σε 11 αναμετρήσεις που έχουν δώσει απέναντι στους Λονδρέζους για το FA Cup, καταγράφοντας απολογισμό με 3 ισοπαλίες και 8 ήττες!

Εκτός αποστολής έμεινε ο Ολιβιέ Ζιρού για τους φιλοξενούμενους, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να σχετίζεται άμεσα με τη φημολογούμενη μεταγραφή του στην Ίντερ.

Το ματς

Σε μονόλογο εξελίχθηκε το πρώτο μέρος της συνάντησης, αφού η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της ουσιαστική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ.

Η σέντρα του Αθπιλικουέτα είχε αποδέκτη τον Μάουντ, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση. Ο Μπατσουαγί πήρε το «ριμπάουντ» και ευστόχησε με πλασέ το οποίο κόντραρε ωστόσο και σε σώματα αμυνομένων.

Ο Βέλγος επιθετικός συνεχίζει το εξαιρετικό σερί που τον θέλει να εμπλέκεται σε 18 γκολ (σ.σ. 15 γκολ και 3 ασίστ) σε ισάριθμες αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί ως βασικός σε FA Cup και League Cup με τα χρώματα των Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας. Στο 33ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να φτάσουν σε δεύτερο γκολ αλλά ο Λονγκ εξουδετέρωσε το πλασέ του Μάουντ, ο οποίος πλάσαρε από θέση τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο μέρος η Χαλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με ατομική ενέργεια του Μπόουεν και σουτ που κατέληξε κόρνερ έπειτα από επέμβαση του Καμπαγέρο. Η Τσέλσι «απάντησε» όμως άμεσα και μάλιστα με γκολ! Ο Τομόρι ήταν αυτός που σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του και πέτυχε το 2-0 στο 64ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από χτύπημα φάουλ του Μπάρκλεϊ στο δεύτερο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες να «καθαρίσουν»... μια ώρα αρχύτερα την πρόκριση αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στις προσπάθειες των Πέδρο (70’, 78’) και Τομόρι (σ.σ. διπλή προσπάθεια στο 73’). Ως συνέπεια, ήρθε το 78ο λεπτό να προσδώσει νέο ενδιαφέρον στη βραδιά…

Ο νεοεισελθών Γκροσίτσκι ανέλαβε μια εκτέλεση φάουλ από καλή θέση. Το χτύπημά του κόντραρε στον Κόβασιτς, ο οποίος είχε πάρει θέση στο τείχος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή πορείας της μπάλας και τη μείωση του σκορ σε 2-1…

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα το συγκρότημα του Γκραντ ΜακΚαν το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά οι λανθασμένες επιλογές στην τελική προσπάθεια δεν επέτρεψαν άλλες… συγκινήσεις μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις

Χαλ (4-2-3-1): Λονγκ- Μπέρκι, Ταφατσόλι, ΜακΚένζι, Λιχάι- Κέιν, Ντα Σίβα Λόπες- Γουίλκς (60’ Γκροσίτσκι), Χάνεϊμαν (69’ Σάμουελσεν), Μπόουεν- Ιβς (79’ Μαγκένις)

Τσέλσι (4-3-3): Καμπαγέρο- Ζουμά, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο- Κόβασιτς, Μπάρκλεϊ, Μάουντ (68’ Γουίλιαν)- Χάτζον-Οντόι (68’ Γκίλμουρ), Πέδρο (90+1’ Λάμπτεϊ), Μπατσουαγί

Σκόρερ

6’ Μπατσουαγί, 64’ Τομόρι, 78’ Γκροσίτσκι

Διαιτητής

Κρεγκ Πόουσον

Γήπεδο

KCOM Stadium

Γιάννης Τζιουμακλής