Γκαμπριέλ Μαρτινέλι: Βρήκε τον… Βραζιλιάνο της!

«Είναι από τους πρώτους που πατάνε στο προπονητικό κέντρο. Κάνει οτιδήποτε του ζητάει κάποιος. Είναι ο πρώτος που μπαίνει για προπόνηση και ο τελευταίος που φεύγει». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Έκτορ Μπεγιερίν μετά το ισόπαλο λονδρέζικο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ», για τον 18χρονο ταλέντο της ομάδας, Γκαμπριέλ Μαρτινέλι!  



Γκαμπριέλ Μαρτινέλι: Βρήκε τον… Βραζιλιάνο της!

Η Άρσεναλ τον απέκτησε τον περασμένο Απρίλη έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών, κερδίζοντας την υπογραφή του από ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Βραζιλιάνος teenager των «κανονιέρηδων» είναι ο ποδοσφαιριστής που λάμπει από την όχι και τόσο λαμπερή Άρσεναν, έχοντας ήδη φτάσει τα 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Ο τελευταίος teenager ποδοσφαιριστής που πραγματοποίησε κάτι παρόμοιο ήταν ο Νικολάς Ανελκά τη σεζόν 1998/99!

Ο Μαρτινέλι σκοράρει ένα γκολ ανά 112 λεπτά συμμετοχής, αφήνοτας πίσω του παίκτες όπως ο Μο Σαλάχ, Ραχίμ Στέρλινγκ και ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, Τζέιμι Βάρντι! Ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ είναι επίσης πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία μεταξύ των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που είναι κάτω των 23 ετών.

«Βγήκε μπροστά, σε ένα τέτοιο γήπεδο, ενώ η ομάδα ήταν και με 10 παίκτες. Χρειάζεται να έχει αρκετό κουράγιο για να το κάνεις αυτό» ανέφερε ο Μικέλ Αρτέτα. Και πώς να μην το πει άλλωστε, όταν ο Μαρτινέλι διέσχισε σχεδόν 70 μέτρα και σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του κόντρα στην συμπολίτισσα Τσέλσι!

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει μιλήσει επίσης! «Είναι ένα από τα ταλέντα του αιώνα! Είναι ένας απίθανος επιθετικός» είχε δηλώσει ο προπονητής της Λίβερπουλ έπειτα από το 4-4 του Carabao Cup. Για να το λέει ο Κλοπ κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Μαρτινέλι σκόραρε έξι φορές σε τέσσερα παιχνίδια με την U18 της Ιτουάνο για το Copa Sao Paolo, το οποίο θεωρείται η πιο δύσκολη διοργάνωση των συγκεκριμένων ηλικιών. Δεν άργησε να πάρει χρόνο συμμετοχής και με την πρώτη ομάδα, τελειώνοντας τη σεζόν με έξι γκολ και τρεις ασίστ σε 14 συμμετοχές! Η ανοδική πορεία δεν σταμάτησε εκεί αφού μερικές εβδομάδες αργότερα ήταν σε ένα γκρουπ επίλεκτων το οποίο θα βοηθούσε στις προπονήσεις της Εθνικής Βραζιλίας, ενόψει Copa America!

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που πατάει αγγλικό έδαφος. Από το 2015 έως και το 2017, ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι δοκιμάστηκε τέσσερις φορές στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς ωστόσο να γίνει επίσημο μέλος των «κόκκινων διαβόλων».

Η Άρσεναλ διανύει μια άσχημη σεζόν από την οποία μπορεί να επωφεληθεί με το «ξεπέταγμα» του Μαρτινέλι! Ο 18χρονος βγάζει ωριμότητα και χαρακτήρα, ενώ δεν έχει αφήσει καμία ευκαιρία που του έχει δωθεί ανεκμετάλλευτη! Όπως και να έχει η Άρσεναλ φαίνεται πως έχει στα χέρια της έναν από τους αστέρες του μέλλοντος!

 

 

Ανδρέας Σουλάι