Ρις Τζέιμς: A star in the making!

Η Τσέλσι επικράτησε εύκολα με 3-0 της Μπέρνλι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Ρις Τζέιμς να αναδεικνύει για ακόμη μία φορά, μερικές από τις χαρισματικές αρετές του!  



Ρις Τζέιμς: A star in the making!

Οι «μπλε» πραγματοποίησαν μια πειστική εμφάνιση έπειτα από καιρό και έβαλαν άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι… Τα «πιτσιρίκια» του Φρανκ Λάμπαρντ έλαμψαν για ακόμη μία φορά, με τον Ρις Τζέιμς να είναι αυτός που «φώτισε» περισσότερο από όλους. Ο 20χρονος δεξιός μπακ της Τσέλσι ήταν απολαυστικός! Μαζί με τον Χάντσον Οντόι διαμόρφωσαν μια εκπληκτική δεξιά πλευρά, έχοντας και την μεγαλύτερη επιρροή στο τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Ο Άγγλος οπισθοφύλακας είχε 81% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις με 48 πετυχημένες, 92 επαφές με την μπάλα, 10 σέντρες, 3 επιτυχημένα τάκλιν, 3 πάσες «κλειδιά» και μία ασίστ! Ήταν ενεργός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και στα επιθετικά, παίρνοντας σπίτι του και το βραβείο του MVP.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ δείχνει να τον εμπιστεύεται «τυφλά»! «Έχει πραγματικά απίστευτες σέντρες αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχει εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας, άρτια φυσική κατάσταση και είναι μόλις 20 χρονών. Αυτή είναι μόνο η αρχή του. Ο τρόπος που θέλω να παίζει η ομάδα, απαιτεί βοήθεια από τους πλάγιους μπακ μας. Ο Ρις είναι ένα πολύ δυνατό όπλο για το σύστημα που παίζουμε. Πρέπει όμως να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε τις σέντρες του, που έχουν μπόλικο…ζουμί.» ανέφερε ο προπονητής της Τσέλσι στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

Γέννημα θρέμμα Λονδρέζος. Στα 20 χρόνια που ζει, ο Ρις Τζέιμς έχει περάσει τα 14 από αυτά στην Τσέλσι. Οι άνθρωποι του συλλόγου τον είχαν ξεχωρίσει από μικρό παιδί. Από την Under12 μέχρι και την Under18 ο Τζέιμς ήταν αρχηγός σε κάθε τμήμα υποδομής! Ήταν μέλος με την Under17 που είχε κατακτήσει το treble και την επόμενη χρονιά το double! Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για τον δεξιό οπισθοφύλακα, ο οποίος είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Γουίγκαν. Ο Τζέιμς είχε μια γεμάτη χρονιά με 46 συμμετοχές, έχοντας 3 γκολ και 3 ασίστ. Ως ένδειξη σεβασμού ο προπονητής των «latics» του έδωσε στο τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με τον κόσμο να ανταποδίδει με standing ovation. Μαζί με τον τωρινό του συμπαίκτη, Τάμι Έιμπραχαμ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 11αδα της Τσάμπιονσιπ, ενώ ψηφίστηκε και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Γουίγκαν για την περασμένη σεζόν!

Το καλοκαίρι όμως δυστύχησε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο, τον οποίο αποκόμισε με την Under20 της Εθνικής Αγγλίας. Ο Τζέιμς όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά στο πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα των «μπλε» κόντρα στην Γκρίμσμπι για το Carabao Cup, κατάφερε να σκοράρει και να δώσει μία ασίστ. Από τον Σεπτέμβρη που έκανε και το ντεμπούτο του, έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια έχοντας 4 ασίστ και 2 γκολ, με εκείνο κόντρα στον Άγιαξ να είναι και το πιο σημαντικό!

Με την χθεσινή του εμφάνιση ο Ρις Τζέιμς απέδειξε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα «χαρτιά» της Τσέλσι για τα επόμενα χρόνια! Μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 21, έχουν καταφέρει να σκοράρουν ήδη 19 γκολ, ενώ από το 2012 μέχρι και πέρσι ο αριθμός που είχαν σκοράρει οι ποδοσφαιριστές παρόμοιας (όλες τις χρονιές μαζί) ηλικίας ήταν 18… Ένα στατιστικό που δείχνει ξεκάθαρα το πλάνο της Τσέλσι και του Φρανκ Λάμπαρντ! Ο Ρις Τζέιμς ήρθε για να μείνει! Ένα διαμάντι για την Τσέλσι αλλά και για την Εθνική Αγγλίας, που μαζί με τους Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και Άαρον Γουάν-Μπισάκα φαίνεται πως η δεξιά πλευρά της άμυνας δεν θα είναι πρόβλημα τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια…

Ανδρέας Σουλάι