Επαναληπτικός για Γουλβς-Γιουνάιτεντ, εύκολα Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ

Σε επαναληπτικό θα κριθεί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας στο ζευγάρι Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να ξεκολλήσουν ποτέ από το 0-0. Εύκολη πρόκριση για την Μάντσεστερ Σίτι απέννατι στην πιο αδύναμη Πορτ Βέιλ (4-1), υπέταξε την Γουίγκαν η Λέστερ (2-0).



Επαναληπτικός για Γουλβς-Γιουνάιτεντ, εύκολα Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ

Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στο «Μολινό» από την συμπλήρωση μιας ώρας κι έπειτα, με τις δύο πλευρές να δοκιμάζουν αρκετές φορές να βγουν μπροστά και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Πρώτος που το έπραξε για την Γιουνάιτεντ ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μπήκε στην μεγάλη περιοχή και είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι. Φάνηκε πως ήταν κρύος ο νεαρός Άγγλος μιας και θα μπορούσε να τελειώσει λίγο πιο γρήγορα την φάση και να μην επιτρέψει στον Κόαντι να του βάλει την κόντρα.

Απάντησε στα δοκάρια η Γουλβς, με τον Ραούλ Χιμένες να πατάει περιοχή από δεξιά με επέλαση από το κέντρο και όντας μόνος του να επιχειρεί να νικήσει τον Σέρχιο Ρομέρο από πλάγια θέση. Σπουδαία η έμπνευσή του, ήθελε λίγα περισσότερα φάλτσα η μπάλα για να περάσει από τον Αργεντινό που δεν είχε υπολογίσει σωστά. Αντ' αυτού, σταμάτησε στο δεξί σίδερο και συνέχισε την πορεία της εκτός τέρματος. Εντός εστίας ήταν η κεφαλιά του Ντόχερτι, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής του Νούνο Εσπίριτο Σάντο χρησιμοποίησε το χέρι του μετά την προσπάθεια με το κεφάλι και το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Δεν ήταν εκούσιο, αλλά ήταν απλωμένο (όχι σε φυσική θέση) και επηρέαζε την φάση.

Λίγες φάσεις γενικά στον αγώνα, με τον Ρομέρο να έχει και μια τρομερή απόκρουση στο πρώτο ημίχρονο.

Μια κι έξω ξεμπέρδεψε από την πλευρά της η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι, η οποία μπορεί να ισοφαρίστηκε από την Πορτ Βέιλ αλλά ανέκτησε το προβάδισμά της λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος και επέστρεψε στο δεύτερο για να σκοράρει άλλες δύο φορές και να περάσει εύκολα με το τελικό 4-1. Παρθενικό γκολ για τον αμυντικό Χάργουντ-Μπελάις, ο οποίος έκανε το 3-1 μετά τα γκολ των Ζιντσένκο και Αγουέρο. Στο γκολ του πρώτου είχε απαντήσει ο Τομ Πόουπ, που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του σε ένα tweet που είχε γράψει για τον Τζον Στόουνς, σκοράροντας με το κεφάλι απέναντι στην άμυνα των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Έχοντας αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή της, η Λέστερ πέτυχε δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο για να καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση κόντρα στην Γουίγκαν, με τον Τομ Πιρς να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στα μισά του ημιχρόνου και τον Χάρβι Μπαρνς να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 40'. Εύκολη πρόκριση πήρε και η Μπόρνμουθ με την Λούτον, ανοίγοντας το σκορ με τον Μπίλινγκ μόλις από το 8ο λεπτό για να... απλώσει την μπουγάδα από το 67' μέχρι το 82' με νέο τέρμα του Μπίλινγκ και από ένα των Γουίλσον και Σολάνκε.

Τέλος, στα τελευταία παιχνίδια της ημέρας προκρίθηκε και η Πόρτσμουθ, που έφυγε με το διπλό από την έδρα της Φλίτγουντ.

Γιώργος Σιάφας