Ντεμπούτο με ασίστ και νίκη για τον αρχηγό Ρούνεϊ!

Με το δεξί έγινε το ντεμπούτο του Γουέιν Ρούνεϊ στην Ντέρμπι, με τον Άγγλο να επιστρέφει στα εγχώρια πρωταθλήματα της πατρίδας του έχοντας ρόλο αρχηγού, βγάζοντας μία ασίστ και πανηγυρίζοντας το τρίποντο απέναντι στην Μπάρνσλεϊ (2-1).



Ντεμπούτο με ασίστ και νίκη για τον αρχηγό Ρούνεϊ!

Μόνο με γκολ θα το απογείωνε ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του για να προσφέρει σημαντικές λύσεις στην Ντέρμπι Κάουντι.

Οι συστάσεις ήταν περιττές για τον εν προκειμένω αρχηγό των «κριαριών», με τον Φιλίπ Κοκού να του δίνει το περιβραχιόνιο για το ματς, αλλά εκείνος φρόντισε να γνωριστεί με τον κόσμο της νέας του ομάδας βγάζοντας μια εξαιρετική σέντρα για τον Τζακ Μάριοτ στην φάση του 1-0.

Στο γκολ at the buzzer της Ντέρμπι (45') απάντησε πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Έλιοτ Σιμόες (50'), για να ακολουθήσει στο 57' ο Μάρτιν Γουόγκχορν και να διαμορφώσει από νωρίς το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τον Ρούνεϊ, υπενθυμίζεται πως είχε συμφωνήσει από το καλοκαίρι για 18μηνο συμβόλαιο, αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής μέχρι το νέο έτος.