Δίψα για έναν τίτλο που σημαίνει πολλά και για τους δύο...

Η Λίβερπουλ προετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ούσα με πολύ μικρή διαφορά φαβορί για το τρόπαιο απέναντι στη Φλαμένγκο που θέλει με τον Ζέσους στον πάγκο να δείξει τη δύναμή της απέναντι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Δίψα για έναν τίτλο που σημαίνει πολλά και για τους δύο...

Το δεδομένο για τη Λίβερπουλ είναι ένα. Με το ταξίδι στο Κατάρ, έχει την ευκαιρία ν' αποδείξει πως το σύνολο που έχει φτιάξει ο Γιούργκεν Κλοπ και έχει στα χέρια του για να διαχειρίζεται αυτή την εποχή στο κλαμπ, είναι πλέον... serial winner. Δεν αρκεί μονάχα το καλό ποδόσφαιρο και το “κρίμα” όταν δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτά τα χρόνια, που η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο μακρινά για τους «κόκκινους» - αποτελούν παρελθόν. Ο σύλλογος βρίσκεται πλέον σε διαδικασία βελτίωσης του χαρακτήρα του κατακτητή κι όχι απλά της αποδοχής του ωραίου ποδοσφαίρου και του χειροκροτήματος που θα γλυκαίνει κάπως τις εντυπώσεις μετά από ήττες.

Ο Κλοπ, πήρε μαζί του στην Ντόχα ολόκληρη την πρώτη ομάδα και κατέστησε ξεκάθαρο πως θέλει έναν τίτλο τον οποίο η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει καταφέρει να πάρει ποτέ στην ιστορία της! Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που πλέον δεν σταματούν να ψάχνουν μέχρι τέλους τη νίκη, όπως έγινε και στον ημιτελικό με την Μοντερέι όπου το γκολ του Φιρμίνο ήρθε στο 91ο λεπτό και μάλιστα ο Βραζιλιάνος ήταν λύση από τον πάγκο.

Η Λίβερπουλ κυνηγάει ένα τρόπαιο που θα είναι το πρώτο στα χρονικά στον θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, αφού, πίσω στο 1981 όταν είχαν αγωνιστεί ξανά οι δύο ομάδες, η Φλαμένγκο είχε φτάσει στο τελικό 3-0 με τον Ζίκο τότε να κάνει πλάκα στους «κόκκινους» και να χαρίζει το τρόπαιο στην βραζιλιάνικη ομάδα. Εκείνος ο τελικός ανήκει σε πολύ διαφορετική εποχή από αυτή που διανύουμε και είναι αντιστρόφως ανάλογη πλέον η ποιότητα, η δυναμική και το στάτους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με αυτό της Λατινικής Αμερικής.

Η ανατροπή σε αυτό, αποτελεί τον στόχο της Φλαμένγκο σε αυτό τον τελικό του Σαββάτου κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Οι κάτοχοι του Κόπα Λιμπερταδόρες με την τρομερή ανατροπή απέναντι στη Ρίβερ Πλέιτ στον μονό τελικό που έπαιξαν φέτος έπειτα από τα δύο επεισοδιακά παιχνίδια του superclasico τον Δεκέμβρη του 2018, θέλουν να πάρουν μια νίκη που θ' αποτελεί αξιοσημείωτη στγμή στην ιστορία τους αλλά και την ιστορία του λατινοαμερικάνικού ποδοσφαίρου.

Με τον Ζόρζε Ζέσους στον πάγκο να έχει γευτεί πλέον εκείνος την επιτυχία με τα γκολ στο φινάλε, κάτι που είχε συνηθίσει να βλέπει με πίκρα και πόνο να συμβαίνει εις βάρος του στο παρελθόν, αλλά και τον Γκαμπιγκόλ στην επίθεση, η «Φλα» θα στοχεύσει να επαναλάβει τον θρίαμβο του '81, αν και στο παιχνίδι αυτό, η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που φιγουράρει ως επικείμενη Παγκόσμια Κυπελλούχος σε επίπεδο συλλόγων...