Στον τελικό η Λίβερπουλ με Φιρμίνο στις καθυστερήσεις!

Με «χρυσό» σκόρερ τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ηγέτη τον Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 2-1 της Μοντερέι και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων του Κατάρ.



Στον τελικό η Λίβερπουλ με Φιρμίνο στις καθυστερήσεις!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντιμετώπισε ένα αξιόλογο σύνολο που πάλεψε στα ίσα τους πρωταθλητές Ευρώπης αλλά δεν κατάσφερε εν τέλει να ανακόψει την πορεία τους προς τον τελικό τou Σαββάτου (21/12), όπου περιμένει από χθες (17/12) η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο.

Το ματς

Οι «κόκκινοι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Ο Σαλάχ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με έξοχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Κεϊτά σε θέση τετ-α-τετ, με τον 24χρονο μέσο να πλασάρει εύστοχα για το 1-0 στο 12ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο ήρθε η απάντηση από την μεξικανική ομάδα. Η σύγχυση στην άμυνα των Μέρσεϊσαϊντερς έδωσε την ευκαιρία στον Γκαγιάρδο να επιχειρήσει διαγώνιο σουτ με το αριστερό. Από την επέμβαση του Άλισον η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Φούνες Μόρι και εκείνος ισοφάρισε από το ύψος της μικρής περιοχής στο 14ο λεπτό.

Από μια φάση για τις δύο ομάδες μέχρι την ανάπαυλα. Στο 23’ Σαλάχ έδωσε αυτή τη φορά στον Μίλνερ την ευκαιρία να σκοράρει αλλά το πλασέ του Άγγλου εξουδετερώθηκε από τον Μπαροβέρο ενώ στο 37ο λεπτό ο Παμπόν επιχείρησε να βρει τον Φούνες Μόρι για το 2-1, αλλά τα ακροδάχτυλα του Άλισον αλλοίωσαν την πορεία της μπάλας και «χάλασαν» τη φάση…

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έχουν έφτασαν αρκετές φορές με αξιώσεις στο γκολ. Την αρχή έκανε η Λίβερπουλ με τον Κεϊτά να σουτάρει πάνω στον Μπαροβέρο (58’) ενώ η Μοντερέι απείλησε με τους Παμπόν (66’) και Φούνες Μόρι (68’). Η πρώτη φάση κατέληξε άουτ, η δεύτερη κόρνερ από καίρια επέμβαση του Άλισον. Η μεγαλύτερη απ’ όλες καταγράφηκε ωστόσο στο 74ο λεπτό.

Ο Τσάμπερλεν «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα με μπαλιά στον ξεμαρκάριστο Μίλνερ, εκείνος βρήκε εντός περιοχής τον Οριγκί αλλά το πλασέ του Βέλγου δεν ήταν «γεμάτο» με αποτέλεσμα να βρει τον Μανέ και να καταλήξει εκτός εστίας.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο Γιούργκεν Κλοπ πέταγε στον αγωνιστικό χώρο όλα του τα «όπλα» (σ.σ. Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μανέ, Φιρμίνο), με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να γίνει περισσότερο απειλητική και να βρει τελικά το πολυπόθητο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να «σερβίρει» και τον Φιρμίνο να μετατρέπεται σε… χρυσή αλλαγή με ψύχραιμο κοντινό πλασέ για το 2-1!

Οι συνθέσεις

Μοντερέι (4-5-1): Μπαροβέρο - Σάντσεζ, Μόντες (79’ Λαγιούν), Μεντίνα, Βανγκιόνι – Πιζάρο (90’ Γκονζάλεζ), Ορτίζ, Ροντρίγκεζ, Γκαγιάρδο, Παμπόν Ρίος (82’ Μέτσα) – Φούνες Μόρι

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον – Χέντερσον, Γκόμεζ, Μίλνερ (74’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ρόμπερτσον – Κεϊτά, Λαλάνα, Σακίρι (68’ Μανέ)- Τσάμπερλεν, Σαλάχ, Οριγκί (85’ Φιρμίνο)

Σκόρερ

12’ Κεϊτά, 14’ Φούνες Μόρι, 90+1’ Φιρμίνο

Γήπεδο

Khalifa International Stadium (Ντόχα)

Διαιτητής

Τομπάρ Βάργκας (Χιλή)

Γιάννης Τζιουμακλής