Ξανά στην τριάδα η άνετη Τσέλσι

Ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πέρασε η Τσέλσι, που κέρδισε πολύ πιο άνετα την Γουότφορντ από αυτό που μπορεί να δείχνει το τελικό 2-1. Πρωταγωνιστής του ματς ο Τάμι Έιμπραχαμ με ένα γκολ και μία ασίστ, αλλά και το VAR -σε ένα ακόμη ματς της αγωνιστικής που ενισχύει την κουβέντα για την σωστή ή όχι χρήση του.



Ξανά στην τριάδα η άνετη Τσέλσι

Αν αφήσουμε εκτός το όποιο άγχος μπορεί να πιάνει μια ομάδα όταν προηγείται άνετα σε όλο το ματς και βρίσκεται μόλις ένα γκολ μπροστά στα καλά του καθουμένου, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ συνεχίζει να κάνει μια πορεία εντελώς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αφού όχι μόνο είναι σταθερά στην τετράδα αλλά το κάνει να φαίνεται και τόσο εύκολο.

Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Λονδρέζοι, που πήραν άμεσο προβάδισμα με τον Έιμπραχαμ (5’) και στην συνέχεια είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μέισον Μάουντ στο 43’, όταν ο Μπεν Φόστερ έκανε μία νέα τεράστια απόκρουση για να στείλει την μπάλα εκτός με την βοήθεια του σίδερου. Δεν άλλαξε η εικόνα μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, με την Τσέλσι να πιέζει για το 3-0 που θα έβαζε οριστικό τέλος στην υπόθεση τρίποντο, για να έρθει η φάση του 76ου λεπτού που ξανά έβαλε από το πουθενά την Γουότφορντ στο ματς.

Ο Τζεράρ Ντεουλοφέου πάτησε περιοχή και μετά από μια ανεπαίσθητη επαφή έπεσε στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει σωστά «παίζετε» αλλά τον VAR να γυρνάει την φάση πίσω και εν τέλει να καταλογίζει την... παράβαση. Εύστοχος ο Ισπανός από την άσπρη βούλα, για να δοθεί παράταση στην αγωνία, μια παράταση που κράτησε μέχρι το 90+7’ για να έρθει μια απόκρουση του Κέπα στην γραμμή και διατηρήσει τα κεκτημένα των «μπλε».

Στην τριάδα, λοιπόν, η Τσέλσι, που περιμένει να δει τι θα κάνει στο δικό της ματς η Λέστερ που είχε ττην τρίτη θέση μέχρι πριν αυτήν την αγωνιστική. Στους έξι η διαφορά από την συμπολίτισσα Άρσεναλ. Όσον αφορά την Γουότφορντ, παραμένει κολλημένη στην τελευταία θέση.