Από μοιραίος… ωραίος ο Μπατσουαγί!

Σπουδαίο «διπλό» με σκορ 1-0 σημείωσε στο «Γιόχαν Κρόιφ» η Τσέλσι επί του Άγιαξ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τον Μίκι Μπατσουαγί να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 86ο λεπτό.



Από μοιραίος… ωραίος ο Μπατσουαγί!

Μπορεί ο Βέλγος επιθετικός να έστειλε στα… πουλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (71’) αλλά στο 86ο λεπτό σημάδεψε σωστά και έδωσε στο συγκρότημα του Φρανκ Λάμπαρντ τη δεύτερη νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Οι «μπλε» ισοβαθμούν πλέον με τον «Αίαντα» στους 6 βαθμούς και περιμένουν την έκβαση της έτερης συνάντησης του ομίλου (22:00) ανάμεσα στην Λιλ (0 β.) και τη Βαλένθια (3 β.) για να διαμορφωθεί η εικόνα του γκρουπ μετά από τρεις αγώνες.

Το ματς

Το ενθουσιώδες πρώτο δεκάλεπτο του Άγιαξ πέρασε αναίμακτα για την Τσέλσι, με τους παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ να ισορροπούν και να απειλούν για πρώτη φορά στο 14ο λεπτό με σουτ του Μάουντ που σταμάτησε στον Ονάνα.

Η δεύτερη απειλή των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 27ο λεπτό με σουτ του Χάτζον-Οντόι (άουτ) ύστερα από βιαστικό διώξιμο της μπάλας από την άμυνα των γηπεδούχων.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε ωστόσο στο 35ο λεπτό! Ο Πρόμες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από υπέροχη σέντρα του Ζίγιες αλλά συνελήφθη σε θέση οφσάιντ ύστερα από εξέταση της φάσης στο VAR.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο και πρώτος ο Άγιαξ έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Άλβαρεζ (39’), η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Κέπα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Η είσοδος του Μπατσουαγί έμελλε ωστόσο να κρίνει το ματς, αν και ο Βέλγος επιθετικός απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 73ο λεπτό, με το πλασέ του να περνά πάνω από τα δοκάρια ύστερα από σουτ του Πούλισικ και κόντρα σε σώματα αμυνομένων.

Στο 86΄ωστόσο οι δυο τους κατάφεραν να συνδυαστούν υπέροχα και να δώσουν στην Τσέλσι την πολύτιμη νίκη. Ο Αμερικανός βρήκε τον «Μπάτσμαν» σε θέση βολής και το σουτ του τελευταίου κατέληξε στα δίχτυα του Ονάνα με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού!

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Ονάνα, Μπλιντ, Βέλτμαν (89’ Χούντελαρ), Ντεστ, Ταλιαφίκο, Φαν Ντε Μπεκ, Άλβαρεζ (89’ Ντε Γιόνγκ), Μαρτίνεζ,  Πρόμες (74’ Νέρες), Ζίγιες, Τάντιτς

Τσέλσι: Κέπα, Ζούμα, Αθπιλικουέτα, Τομόρι, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Χάντσον-Οντόι, Αλόνσο, Γουίλιαν (66’ Πούλισικ), Μάουντ, Έιμπραχαμ (71’ Μπατσουαγί)

Σκόρερ

Μπατσουαγί 86’

Διαιτητής

Οβίντιου Αλίν Χάντεγκαν (Ρουμανία)

Γήπεδο

«Γιόχαν Κρόιφ» - Άμστερνταμ

Γιάννης Τζιουμακλής