Η συγγνώμη του Κάραγκερ στον Εβρά και η εξήγηση για το περιστατικό με τον Σουάρες! (vids)

Στην εκπομπή Monday Night Football του SkySports φιλοξενήθηκε ο Πατρίς Εβρά και σημειώθηκε μια τρομερή στιγμή! Ο παλαίμαχος Γάλλος μπακ ξεκαθάρισε πως ουδέποτε κατηγόρησε ευθέως τον Λουίς Σουάρες για ρατσιστή και ο Τζέιμι Κάραγκερ του ζήτησε συγγνώμη face-to-face για τα μπλουζάκια στήριξης που είχαν φορέσει οι παίκτες της Λίβερπουλ!  



Η συγγνώμη του Κάραγκερ στον Εβρά και η εξήγηση για το περιστατικό με τον Σουάρες! (vids)

Ο άλλοτε αριστερός οπισθοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μίλησε για το περιστατικό κατά το οποίο ο Σουάρες τον είχε αποκαλέσει «νέγρο» και είχε ξεσπάσει σάλος στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αυτό, οδήγησε στην τιμωρία 8 αγωνιστικών για τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή, με τον Εβρά να δείχνει πως το θέμα του ήταν η εκπαίδευση του καθενός που επιλέγει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για να προσβάλει τον συνάνθρωπό του κι όχι μια απλή τιμωρία...

«Δεν είπα ποτέ ότι είναι ρατσιστής. Δεν ζήτησα ποτέ στην εκδίκαση της υπόθεσης την τιμωρία του. Επίσης, δεν αντέδρασα γιατί εγώ αν τον χτυπούσα εκείνη τη στιγμή μπροστά σε τόσο κόσμο, σε τόσα παιδιά που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση, θα έβγαινα ο κακός. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, το να βάλεις ένα πρόστιμο, δεν θα τους κάνει τίποτα. Το θέμα είναι η εκπαίδευση. Να τον στείλεις κάποιον στην Αφρική, να βοηθήσει τα παιδιά. Είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχω χρώμα όταν κοιτάζω κάποιον άλλον. Θέλω να είμαι ο καλύτερος που μπορώ. Δεν θα με δει ποτέ κανείς να λέω “είμαι περήφανος που είμαι μαύρος”. Είμαι απλά άνθρωπος και δεν είμαι τέλειος» είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ήρθε η δημόσια και face-to-face απολογία του Τζέιμι Κάραγκερ, για τα μπλουζάκια στήριξης υπέρ του Λουίς Σουάρες που είχαν φορέσει οι παίκτες της Λίβερπουλ, σε μια πολύ λάθος κίνηση...

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το γεγονός πως κάναμε μεγάλο λάθος. Στο team meeting πριν από εκείνο το ματς με τη Γουίγκαν μας είχε πει θυμάμαι είτε ο Κένι Νταλγκλίς είτε ο Στιβ Κλαρκ, αν τελικά θα φορούσαμε τα μπλουζάκια. Τότε το άκουσα για πρώτη φορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα το σθένος να αρνηθώ να το φορέσω.

Ο σύλλογος το είχε εκλάβει λάθος όλο το θέμα κι εγώ ήμουν υπαρχηγός. Πίσω από αυτή την κίνηση βρισκόταν κάποιος ή κάποια ομάδα παικτών που ήταν πολύ κοντά στον Σουάρες. Δεν ήταν θέμα του Νταλγκλίς. Δεν πιστεύω ότι σκέφτηκε κάποιος στην ομάδα ότι κάναμε κάτι που ήταν λάθος.

Κάναμε λάθος, απλά, σαν ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ, η πρώτη αντίδραση σε τέτοια θέματα είναι απλά να στηρίξεις τον ποδοσφαιριστή σου. Όμως ήταν λάθος. Απολογούμαι...».

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης