Μια ισοπαλία που μοιάζει με νίκη, αλλά δεν μπορεί να παίζει συνέχεια με τη φωτιά

Η Λίβερπουλ πήρε τον βαθμό στο ντέρμπι έχοντας παρουσιάσει άθλια εικόνα και πλέον θα πρέπει να μάθει πως απαγορεύεται να δείξει το ίδιο πρόσωπο τον επόμενο μήνα, όταν η Μάντσεστερ Σίτι θα βρεθεί στο «Άνφιλντ»... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μια ισοπαλία που μοιάζει με νίκη, αλλά δεν μπορεί να παίζει συνέχεια με τη φωτιά

Για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο η Λίβερπουλ... δεν εμφανίζεται ποτέ στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ». Το έκανε και τον περασμένο Φλεβάρη, το έκανε και στη φετινή της επίσκεψη. Η ισοπαλία που πήρε σε αυτό το παιχνίδι είναι σαν νίκη για την ομάδα του Κλοπ που ήταν άθλια στον αγωνιστικό χώρο, σε σύγκριση με την ανεβασμένη απόδοση που παρουσίασε και που περιμέναμε το κάνει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και ναι, επειδή η κουβέντα θα πάει και στη διαιτησία με την απόφαση να συνεχιστεί το ματς και να μη δοθεί το φάουλ στον Οριγκί, ναι, δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ράσφορντ. Και πάλι όμως, από τη συνολική της εικόνα, η Λίβερπουλ δεν μπορεί ν' απαιτεί πράγματα, έτσι όπως εμφανίστηκε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Παρ' όλα αυτά, παραμένει αήττητη έπειτα από εννέα αγωνιστικές και σίγουρα αν κάποιος της έλεγε στην αρχή του πρωταθλήματος ότι τέλη Οκτώβρη θα έχει απόσταση έξι βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι, θα ... δάγκωνε και χέρι για να πάρει αυτό το σενάριο.

Πλέον, όμως, απαγορεύεται να εμφανιστεί έτσι στο ντέρμπι του επόμενου μήνα με τη Μάντσεστερ Σίτι γιατί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ήταν κακή με τη Λέστερ, ήταν κακή με την Τσέλσι, ήταν κακή με τη Γιουνάιτεντ και δεν πρέπει να παρουσιαστεί πάλι έτσι απέναντι στους «πολίτες».

Το παιχνίδι της 10ης Νοεμβρίου, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, τόσο περισσότερο αποκτά χαρακτήρα ενός... ντέρμπι τίτλου. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και τον περασμένο Ιανουάριο στο παιχνίδι με το οποίο είχε ξεκινήσει το τρέχον έτος. Αν η Λίβερπουλ πάρει τη νίκη, τότε θεωρώ πως δεν θα υπάρχει πλέον καμία περίπτωση να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα.

Αν όμως η Σίτι φύγει νικήτρια από το «Άνφιλντ», τότε θα είναι εκείνη το απόλυτο φαβορί για να προσπεράσει και να πάρει τη σκυτάλη...

Ο Κλοπ πρέπει να κοιτάξει και την ενίσχυση του ρόστερ τον προσεχή Ιανουάριο γιατί στον πάγκο δεν έχει... απολύτως τίποτα, ενώ, φάνηκε πόσο σημαντική είναι και η συμμετοχή του Μοχάμεντ Σαλάχ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ. Η απουσία του από το ντέρμπι φάνηκε και με το παραπάνω τη στιγμή που οι Μανέ και Φιρμίνο δεν μπήκαν καν στο κλίμα.

Όσο για τη Γιουνάιτεντ, είναι μεγάλο το αποτέλεσμα που πήρε κόντρα στη Λίβερπουλ, για πρώτη φορά έδειξε πως έχει και πως μπορεί να εφαρμόσει αγωνιστικό πλάνο στο χορτάρι, όμως, υπάρχει και κάτι που μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι για τον σύλλογο και τον κόσμο του. Έχει πέσει πολλά επίπεδα όταν η ομάδα αυτή μένει ικανοποιημένη απλά και μόνο μένοντας πίσω ώστε ν' αμυνθεί...