Μια νύχτα στην Πράγα, ένα μεγάλο ρεκόρ για τον Ανρί (vid)

Σαν σήμερα, 18 Οκτώβρη του 2005, ο Τιερί Ανρί κατάφερε με δυο πανέμορφα γκολ απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Άρσεναλ!  



Μια νύχτα στην Πράγα, ένα μεγάλο ρεκόρ για τον Ανρί (vid)

Ο Γάλλος θρύλος των «κανονιέρηδων», ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης για τους ομίλους του Champions League.

Διαμόρφωσε το τελικό 2-0 μόνος του σκοράροντας από μια φορά σε κάθε ημίχρονο, όμως, πέρα από τη νίκη για την ομάδα του, πέτυχε κάτι τρομερά σπουδαίο και φυσικά διατηρείται τόσα χρόνια αργότερα ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά του λονδρέζικου συλλόγου.

Με ένα τρομερό δεξί φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής στο πρώτο μέρος, έχοντας κατεβάσει τη μπάλα με τακουνιά, αλλά και με ένα πλασέ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ανρί έφτασε εκείνη τη βραδιά στα 186 τέρματα με τη φανέλα της Άρσεναλ, ξεπερνώντας τα 185 του Ίαν Ράιτ.

Θα ολοκλήρωνε την καριέρα του στα 228 γκολ με τους «κανονιέρηδες» σε 375 παιχνίδια, ενώ, έχει και 89 ασίστ στον λογαριασμό τον οποίο φυσικά έχει κλείσει οριστικά εδώ και αρκετά χρόνια, παραμένοντας όμως μια από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές φιγούρες που πέρασαν από το κλαμπ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης