Απ' τον Οκτώβριο δεν πήρε κανείς πρωτάθλημα, αλλά πολλοί το έχασαν!

Η Μάντσεστερ Σίτι και η απροσδόκητη ήττα από τη Γουλβς στο Etihad φέρνουν στο μυαλό την κουβέντα που είχε πει κάποτε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για το χρονικό σημείο του πρωταθλήματος και το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ τον Νοέμβρη, μπορεί από νωρίς να... ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Απ' τον Οκτώβριο δεν πήρε κανείς πρωτάθλημα, αλλά πολλοί το έχασαν!

Ο πολυνίκης πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε αναφέρει κάποτε πως «το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά πολύ εύκολα μπορείς να βρεθείς σε κατάσταση να προσπαθείς για τη δύσκολη ανατροπή της κατάστασης αν πετάξεις βαθμούς...».

Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τη Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη στιγμή έπειτα από 8 αγωνιστικές στη φετινού κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουλβς έκανε τεράστιο «διπλό» στο Etihad λίγες μέρες μετά την επίσης σπουδαία νίκη στην Τουρκία για το Europa League και πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος από τα τέλη του Απρίλη και το Vicarage Road, σε ματς με τη Γουότφορντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι τη φετινή σεζόν δείχνει να έρχεται αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα και απουσίες που δείχνουν να έχουν παίξει το ρόλο τους.

Το κέντρο των μετόπισθεν έχει υποστεί μέγα πλήγμα από τις απουσίες των τραυματιών Τζον Στόουνς και Αϊμερίκ Λαπόρτ. Σε αυτό το κομμάτι, ο Οταμέντι δεν έχει καταφέρει να παρουσιαστεί όσο αξιόπιστος θα μπορούσε να είναι και θα περίμενε ο Πεπ Γκουαρδιόλα από εκείνον να είναι. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι το τέλος του μήνα ο Άγγλος στόπερ αναμένεται να έχει επιστρέψει στα πλάνα του Καταλανού προπονητή του, ενώ, ο Γάλλος ομολόγός του δεν θα προλάβει καθόλου το υπόλοιπο του πρώτου μισού του φετινού πρωταθλήματος και πιθανότατα θα επιστρέψει στη δράση από τον Φλεβάρη του 2020.

Μέχρι και πέρυσι, παρά τα προβλήματά του και τις αδυναμίες που άρχισε να παρουσιάζει, βρισκόταν ο Βινσέν Κομπανί που έκανε τα πάντα, ειδικά στο τελευταίο μέρος του περσινού πρωταθλήματος, για να καταγράψουν οι «πολίτες» το τρομερό σερί και να κατακτήσουν τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο τους. Ο Βέλγος, είχε πετύχει και τρομερό γκολ απέναντι στη Λέστερ στο Etihad, ουσιαστικά... κάνοντας τη στέψη στην ομάδα του.

Επιπλέον, λείπει ο Λιρόι Σανέ που ήταν τρομερά άτυχος στο παιχνίδι του Community Shield και υπέστη ρήξη χιαστού – καταστρέφοντας παράλληλα και την διαφαινόμενη εκείνο τον καιρό μεταγραφή του στη Μπάγερν Μονάχου – ενώ πλέον υπάρχει και το πρόβλημα του Ντε Μπρόινε.

Απέναντι σε όλα αυτά και στην κάμψη που φαίνεται να διανύει η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από δυο χρονιές όπου πήγε... στα κόκκινα, η Λίβερπουλ, δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ. Αγωνιστικά και πνευματικά. Με τρομερές αντοχές και σωστή διαχείριση όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όπως έγινε και στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στη Λέστερ. Οι «κόκκινοι» έχουν το απόλυτο έπειτα από 8 αγωνιστικές, είναι το απόλυτο αφεντικό, έχουν την απόσταση των 8 βαθμών στην κορυφή και μπορούν να κάνουν το ντέρμπι με τη Σίτι στις 11 του Νοέμβρη στο «Άνφιλντ», να γράψει την ιστορία του.

Όπως τον φετινό Ιανουάριο αμέσως μετά την έλευση του νέου έτους οι «πολίτες» επικράτησαν 2-1 και έκαναν την αρχή για μια μεγάλη ανατροπή, έτσι και φέτος, εφόσον για τον επόμενο μήνα δεν διαφοροποιηθεί πολύ η κατάσταση ανάμεσα στις δύο πιο σοβαρές διεκδικήτριες της κορυφής, το μεταξύ τους παιχνίδι για τον πρώτο γύρο της φετινής Πρέμιερ μπορεί ν' αποκτήσει τεράστια σημασία για τους «κόκκινους».