Γκνάμπρι – Σάντσο: Δυο μεγάλες κλοπές... (vids)

Η Πρέμιερ Λιγκ βλέπει από μακριά πλέον να λάμπουν δυο ταλέντα της που κάποτε δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε... Μετά το ρεσιτάλ του Σερζ Γκνάμπρι στο ματς της Μπάγερν Μονάχου με την Τότεναμ, ο Γερμανός χαφ και ο Τζέιντον Σάντσο θεωρούνται μεγάλες... κλοπές από πλευράς Bundesliga.  



Γκνάμπρι – Σάντσο: Δυο μεγάλες κλοπές... (vids)

Ο Γκνάμπρι, στην επιστροφή του στο Λονδίνο και έχοντας μέσα του το αίσθημα της κόντρας με την Τότεναμ, όντας παιδί που αναδείχθηκε από την Άρσεναλ, πέτυχε τέσσερα γκολ κάνοντας σμπαράλια την άμυνα των «σπιρουνιών» και προκαλώντας τεράστιους τριγμούς στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Η Τότεναμ έγραψε την πιο μαύρη σελίδα της ποδοσφαιρικής της ιστορίας με το 7-2 από τους Βαυαρούς, το βράδυ της Τρίτης, βλέποντας τον άλλοτε άσο της Άρσεναλ – που κάποτε ο Τόνι Πιούλις χαρακτήρισε ακατάλληλο ακόμα και για τη Γουέστ Μπρομ – να πετυχαίνει καρέ τερμάτων κάνοντας τους Βερτόνχεν και Αλντερβάιρελντ να κοιτιούνται και να μην καταλαβαίνουν τι τους έχει χτυπήσει...

Αυτός ο ποδοσφαιριστές, με τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό όπου... ανακατεύει τη σάλτσα – όπως το κάνει και ο Τζέιμς Χάρντεν στο NBA – κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, ωριμάζει όλο και περισσότερο στην πειθαρχία των Βαυαρών και δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή που έκανε πριν από μερικά χρόνια στην καριέρα του.

«Όταν ήμουν στην Άρσεναλ, υπήρχαν οι Τσάμπερλεϊν, Ροσίτσκι, Γουόλκοτ, Καθόρλα, ο Αλέξις, ο Οζίλ... Ήταν τόσοι πολλοί για τις θέσεις που μπορούσα να παίξω και δεν ήθελα να περιμένω. Δεν ήθελα να είμαι τέταρτη και πέμπτη επιλογή» δήλωσε για την εποχή που προσπαθούσε να κάνει το ξεπέταγμά του στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά τελικά, μάλλον, όλα για κάποιον λόγο συμβαίνουν...

Ο Τζέιντον Σάντσο από την πλευρά του, μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ πιο θαρραλέος από τον Γκνάμπρι, αφού βρισκόταν στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στο γερμανικό ποδόσφαιρο και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Και ο Άγγλος εξτρέμ έχει καταφέρει ν' αποτελεί έναν από τους καλύτερους δημιουργούς στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο Λουσιέν Φαβρ απολαμβάνει τις υπηρεσίες του από τα «φτερά», ο Σάντσο είναι ο Mr. Assist-man έχοντας αναπτύξει μια ιδιαίτερη συνεργασία με τον Πάκο Αλκάθερ για τον οποίο ετοιμάζει τα περισσότερα γκολ, σκοράρει αρκετά και ο ίδιος και στη Βεστφαλία περνάει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του ημέρες.

Ο Σερζ Γκνάμπρι κόστισε μόλις 5 εκατομμύρια λίρες και ο Τζέιντον Σάντσο στοίχισε 8 εκατομμύρια στη Ντόρτμουντ. Και οι δυο τους έχουν κάνει ήδη την απόσβεσή τους. Γιατί η ποιότητα, μερικές φορές, δεν υπολογίζεται στα πόσα ψηφία μπαίνουν στο ποσό της μεταγραφής...

Κώστας Ζάλιαρης