Η Λίβερπουλ πιέζει με νίκες σε ματς που... δεν θα τα έπαιρνε πριν μια διετία

Ο τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώνει πως στο φετινό πρωτάθλημα θα χαθούν βαθμοί και από εκείνη, αλλά και από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, η αλλαγή που έχει κάνει η ομάδα του Κλοπ παίρνοντας αποτελέσματα που μέχρι πριν από δυο χρόνια δεν θα το κατάφερνε, είναι τεράστιο κέρδος... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Η Λίβερπουλ πιέζει με νίκες σε ματς που... δεν θα τα έπαιρνε πριν μια διετία

Ο Γιούργκεν Κλοπ ορθά δήλωσε πως δεν τον ικανοποιούν εμφανίσεις όπως αυτή που έκανε η ομάδα του απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, θέλησε να σταθεί στη συγκέντρωση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του μέχρι το φινάλε για να καταφέρουν έστω και με ένα τσαφ, ένα λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, να πάρουν όλους τους βαθμούς και προς το παρόν να συνεχίσουν με το απόλυτο.

Αυτή η νίκη, έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παραδεχθεί πως η Μάντσεστερ Σίτι αισθάνθηκε την πίεση του -8 στις ώρες που μεσολάβησαν από τη νίκη της Λίβερπουλ μέχρι να παίξει κι εκείνη απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Ούτε οι «πολίτες» ήταν θετικοί στο δικό τους ματς, όμως με τον Μαχρέζ σε εξαιρετικό απόγευμα, πήραν αυτό που ήθελαν και κατάφεραν να ξαναφέρουν τη διαφορά στο -5 ενόψει της συνέχειας.

Οι «κόκκινοι», έχουν καταφέρει να φτάσουν στις 16 διαδοχικές νίκες και να απέχουν μόλις δυο θετικά αποτελέσματα από το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με τα 18 διαδοχικά «τρίποντα». Και το γεγονός πως αυτό το σερί για τη Λίβερπουλ έχει ξεκινήσει από το περασμένο πρωτάθλημα, με το απόλυτο στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, όταν πλέον η μπάλα «έκαιγε» και... ζύγιζε πολλά περισσότερα κιλά, φανερώνει την τεράστια διαφορά σε αυτή την ομάδα σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και έχει αλλάξει άρδην την τελευταία διετία.

Παιχνίδια όπως αυτό με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, η Λίβερπουλ δεν θα τα έπαιρνε ποτέ. Δεν θα κατάφερνε να φτάσει στη νίκη. Δεν θα είχε την ψυχολογία και τον δυναμισμό που έχει αποκτήσει πλέον τον χαρακτήρα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσει στο αποτέλεσμα. Πλέον θα το ψάξει μέχρι τέλους και θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί την παραμικρή χαραμάδα για να μην απολέσει βαθμούς.

Βαθμοί θα χαθούν σίγουρα στην πορεία και θα χαθούν και από τη Μάντσεστερ Σίτι στη μονομαχία των δυο τους γι' ακόμα μια χρονιά για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Και μάλλον σίγουρα η συγκομιδή θα φτάσει στο 90 – 92+ για ν' αναδειχθεί ο νέος Πρωταθλητής Αγγλίας.

Ωστόσο, ο νέος χαρακτήρας των «κόκκινων» είναι τέτοιος που κάνει ακόμα και τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, όπως το έκανε ο σκόρερ Τζίνι Βαϊνάλντουμ μετά το παιχνίδι στο Σέφιλντ, να δηλώσουν πως πράγματι τέτοιες εμφανίσεις μέχρι πριν από λίγα χρόνια, θα ήταν... μοιραίες για τη διεκδίκηση των στόχων του συλλόγου.

Η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ήταν στο ντέρμπι του λιμανιού κόντρα στην Έβερτον, στις 3 του περασμένου Μάρτη. Επίσης, ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που δεν πήρε νίκη η ομάδα του Κλοπ και αυτό λέει πολλά...