Κακό ξεκίνημα, αλλά ο στόχος παραμένει πάντα η Κωνσταντινούπολη

Μονάχα με τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι, δεν μπορεί κάποια από τις τέσσερις αγγλικές ομάδες να πει πως ήταν το καλύτερο ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, ο βασικός στόχος παραμένει να περάσουν και να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν. Και τον ερχόμενο Μάιο στην Κωνσταντινούπολη να υπάρχει πάλι τουλάχιστον μια ομάδα στον τελικό. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Κακό ξεκίνημα, αλλά ο στόχος παραμένει πάντα η Κωνσταντινούπολη

Οι «πολίτες» έκαναν το καθήκον τους κερδίζοντας και μάλιστα εμφατικά τη Σαχτάρ, αλλά η Λίβερπουλ και η Τσέλσι έχασαν παιχνίδια στα οποία είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Τυχερή ήταν η Τότεναμ που έφυγε έστω και με την ισοπαλία από τον Πειραιά, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που αντέδρασε εξαιρετικά στο 0-2.

Για τη Σίτι, ο στόχος πρέπει να είναι να φτάσει τουλάχιστον αυτή τη χρονιά στα ημιτελικά, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της έπειτα από το 2016 και κακά τα ψέματα, κανονικά να είναι στο μεγάλο παιχνίδι του «Κεμάλ Ατατούρκ» τον ερχόμενο Μάιο. Δεν έχει δικαιολογίες πλέον, ως ομάδα έχει παίκτες με πείρα και ποιότητα και οι αποτυχίες πρέπει να τη χαλυβδώσουν.

Για τη Λίβερπουλ ήταν η πρώτη αποτυχία που θα τη βοηθήσει να καταλάβει πως η ίδια έχει θέσει πολύ ψηλά στάνταρ στην απόδοσή της, ώστε ακόμα και ένα παιχνίδι, όπως αυτό που έκανε στο «Σαν Πάολο», που ήταν του 6 στα 10 αλλά της αρκούσε και την άφηνε πολύ ικανοποιημένη πριν από δυο χρόνια, τώρα πια δεν είναι αρκετό. Όλη την αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης και θέλουν να τη νικήσουν. Το πιο πιθανό είναι πως αυτό που συνέβη στη Νότια Ιταλία ήταν μια κακή μέρα στη δουλειά, αλλά πρέπει γρήγορα από το αμέσως επόμενο παιχνίδι με τη Ζάλτσμπουργκ, να διορθώσει τα πράγματα.

Για την Τσέλσι ήρθε μια ήττα με πολύ σκληρό τρόπο και θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει γλιτώσει με το πέναλτι την ισοπαλία. Είναι ένας δύσκολος όμιλος και αν δεν κάνει εκείνη τώρα μια εκτός έδρας νίκη σημαντική όπως κατάφερε η Βαλένθια στο Λονδίνο, τότε τα πράγματα θα μπλέξουν.

Για την Τότεναμ, η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό αφήνει τον όμιλο ανοιχτό. Από την αρχή ήταν δεδομένο πως τόσο η ομάδα του Μαρτίνς όσο και ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα άφηναν τα «σπιρούνια» να έχουν... εύκολη ζωή πίσω από το απόλυτο φαβορί που είναι η Μπάγερν Μονάχου. Όλα φαίνεται πως θα κριθούν στο πέμπτο και το έκτο παιχνίδι.

Πάντως, αυτό που μετράει περισσότερο μετά από ένα κακό ξεκίνημα για τους αγγλικούς συλλόγους, είναι να έχουν πρώτο στόχο να μην πατήσουν νάρκη στον όμιλος καθώς σιγουριά για πρόκριση μπορεί να δώσει κάποιος μόνο στη Σίτι και λογικά στη Λίβερπουλ.

Στο βάθος, όμως, πάντα, το μάτι θα κοιτάζει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και εκεί θα είναι τεράστια αποτυχία για την Premier League αν δεν έχει και πάλι εκπρόσωπο.