Το γυναικείο ποδόσφαιρο ανθίζει και στην Αγγλία! (pics & vids)

Έπειτα απ' όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν στην Ισπανία, κυρίως στα ματς των Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, αλλά και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που διεξήχθη στη Γαλλια όπου θριάμβευσαν οι Αμερικανίδες, το γυναικείο ποδόσφαιρο ανθίζει και στην Αγγλία! Λάμψη στα ντέτρμπι Γιουνάιτεντ – Σίτι και Τσέλσι – Τότεναμ, με χιλιάδες κόσμου στο γήπεδο!  



Το γυναικείο ποδόσφαιρο ανθίζει και στην Αγγλία! (pics & vids)

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Etihad φιλοξένησε ντέρμπι του Μάντσεστερ, σε επίπεδο γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η Γιουνάιτεντ ανέβηκε κατηγορία πριν από λίγους μήνες και βρίσκεται πλέον στην Women's Super League, με αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος γυναικών να κληθεί να κοντραριστεί με τη Σίτι, για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο συλλόγων στο συγκεκριμένο τμήμα!

Τόσο στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, όσο και σε αυτό της Τσέλσι με την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σημειώθηκαν απίστευτα γκολ τα οποία χάρισαν τη νίκη στις «γαλάζιες» και τις «μπλε» στις δύο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Στο Etihad, παρεβρέθησαν στις εξέδρες 31.213 οπαδοί, ένας αριθμός που είναι περίπου ο 6πλάσιος από τον προηγούμενο καλύτερο που είχε καταγραφεί σε εξέδρες γηπέδου σε ματς της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος σε ματς γυναικών.

 

 

Η αμέσως προηγούμενη κορυφαία προσέλευση ήταν αυτή των μόλις 5.265 ανθρώπων σε παιχνίδι της Μπράιτον απέναντι στην Άρσεναλ νωρίτερα μέσα στο 2019!

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι παίκτριες των Τσέλσι και Τότεναμ αγωνίστηκαν έχοντας καταλάβει πολύ καλά πόσο ιδιαίτερη έχει γίνει κάθε μεταξύ τους κόντρα έπειτα απ' όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στα παιχνίδια των ανδρών, το πάθος, τους καυγάδες και την κρισιμότητα κάθε ξεχωριστού ντέρμπι.

 

 

Στο γήπεδο των «μπλε» η προσέλευση του κόσμου άγγιξε τις 25.000 οπαδούς, αριθμός που είναι κατά 5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχαν συνηθίσει να βλέπουν και ν' αγωνίζονται μπροστά του, οι γυναίκες της Τσέλσι.

Και σε αυτό το ματς, σημειώθηκε τρομερό γκολ που χάρισε τη νίκη (1-0), με τη Μπέθανι Ίνγκλαντ να σουτάρει με δύναμη από απόσταση και να καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας αρκετούς άνδρες συναδέλφους της να αναγνωρίσουν την ποιότητα του σουτ και να ... ζηλέψουν και λίγο!

Κώστας Ζάλιαρης