Trust your own!

Η Τσέλσι γεύτηκε την πρώτη της νίκη στην εποχή Λάμπαρντ, στοχεύοντας πλέον σε ακόμη περισσότερες! Οι «μπλε» πήραν ένα υπερπολύτιμο «διπλό» στο “Carrow Road” εναντίον της νεοφώτιστης Νόριτς με 2-3, δίνοντας παλμό στους «πιτσιρικάδες» του Φρανκ Λάμπαρντ!



Trust your own!

24 χρονών και 208 ημερών ήταν ο μέσος όρος ηλικία της Τσέλσι κόντρα στην Νόριτς! Ήταν η νεότερη εντεκάδα που έχει κατεβάσει η Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ από το Φεβρουάριο του 1994. Μπορεί να φταίνε οι πολλοί τραυματισμοί και το transfer ban αλλά όπως και να έχει ο Λάμπαρντ δείχνει πως εμπιστεύεται τα νεαρά παιδιά! Ο Μέισον Μάουντ τον οποίο είχε και στην περσινή εξαιρετική χρονία με την Ντέρμπι Κάουντι , σκόραρε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι και φαίνεται πως εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται στο έπακρο!

Τα δύο πρώτα του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Τσέλσι πέτυχε και ο Τάμι Έϊμπραχαμ! Ο Άγγλος φορ δέχτηκε σκληρή κριτική μετά το χαμένο πέναλτι στην Κωνσταντινούπολη αλλά και μερικά ρατσιστικά σχόλια… Ο Τάμι έδωσε την καλύτερη δυνατή απάντηση που μπορεί να δώσει ένας ποδοσφαιριστής και με τα δύο του γκολ το Σάββατο «έκλεισε» πολλά στόματα. Μέσα σε όλα , ο ‘Εϊμπαραχ είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι που σκοράρει δύο γκολ σε έναν αγώνα στην Πρέμιερ Λιγκ από το 1998!

Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα υπολογίζονται κανονικά μετά την διακοπή  των Εθνικών ομάδων άλλα δύο «προϊόντα» των ακαδημιών! Ο λόγος για τον Κάλουμ Χάντσον Οντόι και τον Ρις Τζέιμς! Ο Λάμπαρντ έχει δηλώσει ανοιχτά πως υπολογίζει και στους δύο αλλά και ότι περιμένει πάρα πολλά. Ο πρώτος αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «μπλε» ύψους 200 χιλιάδων λιρών την εβδομάδα, αγνοώντας το έντονο ενδιαφέρον της Μπάγερν! Μαζί με τους συμπαίκτες του αναμένεται να ενσωματωθεί σε 4-6 εβδομάδες και ο Ρούμπεν Λόφτους Τσικ. Ο 23χρονος μέσος εντυπωσίασε με τις περσινές του εμφανίσει και θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Λάμπαρντ!

Η φετινή σεζόν μοιάζει να είναι μεταβατική για την Τσέλσι και χωρίς μεγάλες προσδοκίες αλλά τα θετικά που μπορεί να της δώσει είναι πάρα πολλά! Οι «πιτσιρικάδες» θα έχουν πολλές ευκαιρίες να αποδείξουν ότι όντως αξίζουν να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο! Ο Λάμπαρντ , ο Τσεχ και ο Μακελελέ ξέρουν καλά το «τι εστί» Τσέλσι και με τις δικές του εμπειρίες θα προσπαθήσουν να περάσουν το «μπλε» αίμα στην νέα γενιά! Η Τσέλσι έχει ήδη μπει σε μια νέα εποχή… Μια νέα δική της εποχή!

Ανδρέας Σουλάι