Μια Γουλβς για μεγάλα πράγματα φέτος

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο η Γουλβς δείχνοντας πως γνωρίζει τον τρόπο να κάνει επίδειξη δύναμης και στην Ευρώπη απέναντι σε αντιπάλους επιπέδου Πιουνίκ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μια Γουλβς για μεγάλα πράγματα φέτος

Ο Νούνο Σάντο έχει φτιάξει ένα σύνολο με δύναμη, με διάθεση για ωραίο ποδόσφαιρο και ικανό να κάνει πολλές ζημιές. Το κατάλαβαν την περασμένη σεζόν οι Big-6 με όλα τα αποτελέσματα που πήρε η Γουλβς, ξεκινώντας με τις ισοπαλίες απέναντι στα κλαμπ του Μάντσεστερ, παίρνοντας βαθμό και από την Άρσεναλ, νικώντας την Τσέλσι αλλά και την Τότεναμ στο δεύτερο παιχνίδι, ενώ είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου με τους «κόκκινους διαβόλους» και τους «κανονιέρηδες».

Επιπλέον, η εικόνα που παρουσίαζε και οι βαθμοί που έπαιρνε από παιχνίδια κόντρα σε ομάδες όπως οι Λέστερ, Έβερτον και Γουέστ Χαμ φανέρωναν τις προθέσεις της, φτάνοντας μέχρι και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι μεταγραφές τις οποίες έκανε είναι αρκετά προσεγμένες και διόλου τέτοιες που να φανερώνουν απλά μαζική ενίσχυση για να χωρέσει και το δεύτερο καρπούζι του Europa League κάτω από την ίδια μασχάλη. Αγόρασε τον Ντένονκερ από την Άντερλεχτ για να τον πλαισιώσει και με τον Βαγιέχο της Ρεάλ, τον οποίο απέκτησε με τη μορφή δανεισμού. Είναι εξαιρετική η κίνηση της προσθήκης του Κουτρόνε σε μια επιθετική γραμμή με τρομερή ποιότητα από τη στιγμή που παραμένει και ο Ραούλ Χιμένες έχοντας κοστίσει 35 εκατομμύρια τα οποία έλαβε η Μπενφίκα.

Είναι σίγουρα καλύτερη από πέρυσι που και πάλι έκανε ξεκάθαρο πως είχε ανέβει στην Premier League όχι απλά για να μείνει, αλλά για να κάνει και το κάτι παραπάνω, έχοντας φέτος και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Στα προκριματικά του Europa League έχει βάλει σε εφαρμογή το πλάνο που θα την πάει μακριά στη διοργάνωση. Καθάρισε εύκολα τις Κρουσέιντερς (συνολικό σκορ 6-1) και Πιούνικ (συνολικό σκορ 8-0) και θέλει πολύ ν' ασχοληθεί με το τουρνουά, έχοντας πλέον μπροστά της με φόντο τους ομίλους την Τορίνο. Αυτά τα δύο παιχνίδια με τους Ιταλούς θα είναι πραγματική δοκιμασία για την ομάδα του Νούνο Σάντο που όμως έχει πλέον τη φήμη για τη ζημιά που μπορεί να κάνει σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Και αν καταφέρει να περάσει, ίσως της κοστίσει στο πρωτάθλημα εφόσον αποφασίσει να δώσει βάση στην Ευρώπη, αλλά θέλει ν' ανέβει επίπεδο. Και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.