Ο Σαλάχ καταρρίπτει τα κλισέ και αποδεικνύει το πόσο διαφορετικός είναι!

Για τις ποδοσφαιρικές και ηγετικές ικανότητες του «Φαραώ» της Λίβερπουλ έχουν γραφτεί άπειρες μνείες και αυτή τη στιγμή καμία ανάγκη δεν υπάρχει για να προστεθεί ακόμα μια. Εξάλλου τι είναι το ταλέντο; Κάτι που σου χάρισε η φύση και με σωστό πότισμα κατάφερες να το ανεβάσεις επίπεδα. Φυσικά δεν είναι ανάξιο αναφοράς, αλλά στη περίπτωση του Μο Σαλάχ, υπάρχουν πράγματα που αξίζουν πολύ παραπάνω από αυτό.  



Ο Σαλάχ καταρρίπτει τα κλισέ και αποδεικνύει το πόσο διαφορετικός είναι!

Ο Αιγύπτιος που σύμφωνα με την εφημερίδα «Times» βρίσκεται στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, μας δίνει συνεχώςλόγους να χαμογελάμε και να τον κατατάσουμε στην προσωπική λίστα των αθλητών που τα παιδιά μας θέλουμε να έχουν ως πρότυπο.

Οι αριθμοί που δεν κάνουν ποτέ λάθος, μίλησαν για εμάς και αρκεί μια ματιά στα στατιστικά για να πειστούμε για τα παραπάνω. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ φαίνεται πως από το 2017, οπού ο Σάλαχ πήγε  στο Λίβερπουλ τα εγκλήματα μίσους εις βάρος των Ισλαμιστών μειώθηκαν κατά 19%. 

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το χρονικό διάστημα έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ τα αντί- ισλαμικά tweet  οπαδών των Κόκκινων, κάτι που δεν ισχύει για τους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων της PremierLeague.

Το συμπέρασμα είναι πως οι φίλοι της Λίβερπουλ μέσα από το πρόσωπο του αγαπημένου τους παίχτη, κατάφεραν να σβήσουν το μίσος που έτρεφαν για τη μουσουλμανική κοινότητα.

Αυτό φυσικά δεν ήλθε μόνο του, δεν θα συνέβαινε τίποτα τέτοιο αν ο Αιγύπτιος σταρ δεν είχε δείξει στοιχεία του χαρακτήρα του μου εμπνέουν σεβασμό προς όλες τις θρησκείες. Είναι μουσουλμάνος, νηστεύει κατά τη διάρκεια του Ραμαζάνι και η σύζυγός του φοράει χιτζάμπ σε κάθε δημόσια εμφάνιση της.

Ωστόσο οι αγαθοεργίες του καθώς και ο λόγος του περί ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν δώσει στον κόσμο του Λίβερπουλ, μαθήματα ζωής.

Αυτό συνέβη και τη προηγούμενη Δευτέρα, όταν ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχτηκε μπροστά από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο στο κέντρο του Καΐρου, με αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ανθρώπων καθώς και την καταστροφή του κτιρίου.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια και ζήτησε τη βοήθεια των επιφανών ανθρώπων του τόπου. Και χτες  ευχαρίστησε δημόσια τον Μο Σαλάχ για την δωρεά του στο Ινστιτούτο που φτάνει σε ύψος τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Θα μπορούσε να μη το κάνει, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα εξάλλου έχει αποδείξει την αξία της ψυχής του, όμως το έκανε… Μακάρι να πάρουν παράδειγμα και άλλοι αθλητές και αν όχι, μακάρι να μην κρίνουμε κανέναν για φυλετικούς και θρησκευτικούς λόγους από εδώ και στο εξής.

Γεωργία Τζαγκαράκη