Η μεγάλη αντιπαλότητα… ζωντανεύει ξανά!

Είναι η στιγμή που κάθε χρόνο σηματοδοτεί την έναρξη της νέας περιόδου. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται σήμερα (04/08, 17:00) για την πρώτη κούπα στην Αγγλία, αυτή του Community Shield, στο πρώτο μεταξύ τους crash test που ακολούθως θα μεταφερθεί και στην Πρέμιερ Λιγκ. Το england365.gr θα σας μεταφέρει Live την πορεία της αναμέτρησης! Μπαίνουμε «δυνατά» από την αρχή, λοιπόν… Καλή σεζόν!  



Η μεγάλη αντιπαλότητα… ζωντανεύει ξανά!

Πρόκειται για τις δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην κούρσα της κορυφής. Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς να συγκρίνουμε την… αντιπαλότητα με εκείνη των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ τις περιόδους 1996-2005, όμως ξεκάθαρα η τελευταία διετία έχει να μας επιδείξει μοναδικές αναμετρήσεις μεταξύ των δύο. Η άτυπη αυτή αντιπαλότητα ξεκίνησε τη σεζόν 2017-18, όταν οι δυο τους τα έδωσαν όλα στις δύο συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ συνεχίστηκε και πέρυσι όπου μονομάχησαν μέχρι τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Για κάποιους μάλιστα εν μέσω των δυο ομάδων… ξεπροβάλλει και ανταγωνισμός μεταξύ των προπονητών, όπου προηγουμένως είχαν αναμετρηθεί από τους πάγκους με τις Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου. Σε αντίθεση βέβαια με τους σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ, η κόντρα μεταξύ Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρντιόλα στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό.

Ο Γκουαρντιόλα επανειλημμένως έχει παινέψει την τρομερή δουλειά του Κλοπ στη Λίβερπουλ, τη στιγμή που ο Γερμανός μοιράστηκε πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Καταλανό μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ: «Υποσχεθήκαμε να ξανακάνει ο ένας στον άλλο τη ζωή του δύσκολη τη νέα σεζόν»!

Βαθμός ετοιμότητας

Ποια ομάδα όμως είναι σε καλύτερη κατάσταση από την άλλη ενόψει της σημερινής αναμέτρησης; Ο Κλοπ εξέφρασε την άποψη ότι αυτή τη στιγμή η Σίτι είναι πιο έτοιμη, αφού σε αντίθεση με τη δική του ομάδα είχε δύο περισσότερες εβδομάδες να ξεκουραστεί και να «αδειάσει». Τα αποτελέσματα στα φιλικά, ιδίως όταν έρχεται ένα τέτοιο ματς, δεν έχουν καμία σημασία και για αυτό ο Κλοπ θεωρεί ότι η ομάδα του θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο στο Community Shield.

Αγωνιστικά νέα

Και οι δύο προπονητές έχουν απουσίες, όμως αυτή που ξεχωρίζει είναι σαφώς του Μανέ από τη Λίβερπουλ. Ο Σενεγαλέζος έχει πάρει άδεια λόγω του Κόπα Άφρικα και θα επιστρέψει από τη νέα εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ριγιάντ Μαχρέζ, που κατέκτησε τη διοργάνωση.

Στη διάθεση της Σίτι, αλλά με ερωτηματικό στο βαθμό ετοιμότητας, έχουν τεθεί οι Αγουέρο, Έντερσον, Οταμέντι και Ζεσούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο Κόπα Αμέρικα και άργησαν να μπουν στην προετοιμασία της ομάδας τους.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ- Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τσάμπερλεϊν, Οριγκί, Σαλάχ, Φιρμίνο

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Ντ. Σίλβα, Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Αγουέρο