Ο Σόρντελ αποσύρθηκε στα 28 για να γλιτώσει τον ρατσισμό και να ξαναβρεί τη χαρά!

Είναι η πρώτη φορά που ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει φτάσει μέχρι το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ, αποφασίζει ν' αποσυρθεί πρόωρα μη αντέχοντας άλλο τις ρατσιστικές επιθέσεις από τους οπαδούς! Ο Μάρβιν Σόρντελ παραδέχθηκε πως ο αρνητικός αντίκτυπος στην ψυχολογία του ήταν τεράστιος κι έτσι αποφάσισε να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να... γίνει ξανά χαρούμενος!  



Ο Σόρντελ αποσύρθηκε στα 28 για να γλιτώσει τον ρατσισμό και να ξαναβρεί τη χαρά!

Ο άλλοτε επιθετικός των Γουότφορντ, Μπόλτον, Μπέρνλι, Νορθάμπτον και άλλων ομάδων, που μάλιστα έπαιξε με την εθνική ομάδα της Αγγλίας μέχρι το τμήμα κ-21 και βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ως μέλος της βρετανικής ομάδας, αποφάσισε ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στα 28 του χρόνια και έχοντας αποφασίσει ν' ανοιχθεί και να παλέψει με τα προβλήματα ψυχολογικής φύσης, παραδέχεται ότι έχασε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τη χαρά της ζωής με όσα άκουγε μέσα στο γήπεδο κάθε φορά.

Αποτέλεσμα αυτού, ν' αποσυρθεί, λέγοντας:

«Έπαιξα για την εθνική Αγγλίας, έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Premier League, είχα περισσότερα από 300 παιχνίδια σε εννέα ομάδες, αλλά το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μου. Έγινα αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς πολλές φορές, υπέμεινα bullying, ύβρεις...

Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να πάψω να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γιατί ξέρω ότι θα είμαι χαρούμενος άνθρωπος και έτσι θα καταφέρω να ξαναβρώ την αγάπη που είχα χάσει για το άθλημα...» ανέφερε ο Μάρβιν Σόρντελ στην ανακοίνωσή του!

Κώστας Ζάλιαρης