Αποσύρθηκε στα 35 του ο Ντάρεν Μπεντ

Έπειτα από 18 χρόνια καριέρας, ο Ντάρεν Μπεντ αποφάσισε ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην ηλικία των 35 ετών. Αποχωρεί από τον επαγγελματικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, έχοντας σκοράρει 106 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ, με 13 εμφανίσεις στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.  



Αποσύρθηκε στα 35 του ο Ντάρεν Μπεντ

Ο Μπεντ, είχε μείνει δίχως ομάδα από το καλοκαίρι του 2018, όταν και είχε αποχωρήσει από τη Ντέρμπι Κάουντι και δεν είχε καταφέρει να βρει μια νέα ποδοσφαιρική «στέγη» για να συνεχίσει την καριέρα του. Έμεινε ανενεργός έναν χρόνο και το φετινό καλοκαίρι, έπειτα από πάρα πολλή σκέψη, αποφάσισε να βάλει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ίπσουϊτς, πέρασε από τις Τσάρλτον, Τότεναμ, Σάντερλαντ και Άστον Βίλα, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στα γήπεδα με τη φανέλα της Ντέρμπι.

Οι «χωριάτες», όταν τον είχαν κάνει δικό τους, είχαν διαθέσει 18 εκατομμύρια λίρες, ποσό ρεκόρ στην ιστορία τους!

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Μπεντ στο κορυφαίο πρωτάθλημα θα παραμείνει πάντοτε το γκολ με τη βοήθεια του... μπαλονιού στο «Στάδιο του Φωτός», όταν ως παίκτης των «μαυρόγατων» είχε σκοράρει απέναντι στη Λίβερπουλ και τον Πέπε Ρέινα.

Πέτυχε 106 γκολ σε 276 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και είχε μόλις τέσσερα γκολ σε 13 παιχνίδια με τα «τρία λιοντάρια».

Κώστας Ζάλιαρης