Αποχωρεί από την εθνική Νιγηρίας ο Μίκελ

Τέλος στην καριέρα του με το εθνόσημο της Νιγηρίας έβαλε ο Τζον Όμπι Μίκελ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρση του απ'την εθνική του ομάδα ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια.



Αποχωρεί από την εθνική Νιγηρίας ο Μίκελ

Ο Τζον Όμπι Μίκελ ολοκλήρωσε μετά από 13 ολόκληρα χρόνια την πορεία του στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο άλλοτε παίκτης της Τσέλσι με ένα συγκινητικό ποστ στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρση του απ'την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ευχαριστώντας όλη την χώρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και αφήνοντας τα...«νιάτα» να συνεχίσουν το έργο.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«H Αίγυπτος είναι η χώρα που άρχισα και ολοκλήρωσα την καριέρα μου στην εθνική. Το 2006 έπαιξα το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τη χώρα μου. Το Κόπα Άφρικα του 2019 σηματοδότησε το τελευταίο μου τουρνουά με τους Super Eagles. Η καριέρα μου στην εθνική άρχισε το 2003 με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 και είμαι ευγνώμων στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου και με παρουσίασε στη διεθνή σκηνή.

Στην ηλικία των 32 ετών, ήρθε η στιγμή να αποσυρθώ από την εθνική ομάδα και να αφήσω τους νεότερους, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στο Κόπα Άφρικα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, να πάρουν την σκυτάλη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Νιγηριανούς για την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την αγάπη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου τα τελευταία 15 χρόνια.

Mikel am out!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egypt is a country where I’ve started and have finished my National career. In 2006 I played my first official championship for my Country. 2019 African Cup of Nations marks my last championship for National Team with Super Eagles. My national career started in 2003 under 17 World Cup and I’m grateful for the national team for placing me on the world arena and giving me an opportunity to show my skill and have an incredible National and International career. At the age of 32 it’s time for me to retire from the National team and let the youth take over, who’ve done an amazing job securing a bronze medal at AFCON 2019. Thank you to all my Nigerian supporters and to my Country for all the trust, support and love you’ve shown me over the past 15 years. Mikel am out!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mikel Obi (@mikel_john_obi) στις

Ο 32χρονος πλέον μέσος, ο οποίος αγωνίστηκε στην Τσέλσι από το 2006 έως το 2017, πραγματοποίησε 89 συμμετοχές με την εθνική Νιγηρίας και κατάφερε να πετύχει έξι τέρματα, κατακτώντας τελευταία την τρίτη θέση στο φετινό Κόπα Άφρικα.

Μαρίνος Πάντζης