Ο Ραούλ Χιμένεζ «τα έσπασε» με... ευρωπαϊκή Γουλβς και τίτλο με το Μεξικό!

Ο Μεξικανός επιθετικός ΡαούλΧιμένεζ κατόρθωσε μέσα σε μια χρονιά να πετύχει όσα δεν μπόρεσε να καταφέρει σΆ όλη του την καριέρα συνολικά, αφού διέπρεψε τόσο με την Γουλβς όσο και με την εθνική  του ομάδα  



Ο Ραούλ Χιμένεζ «τα έσπασε» με... ευρωπαϊκή Γουλβς και τίτλο με το Μεξικό!

Μετά από μία όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη τριετία, που πέρασε στην Λισαβώνα και στην Μπενφίκα, όπου σε 120 παιχνίδια είχε 31 γκολ και 15 ασίστ, οι ιθύνοντες της πορτογαλικής ομάδας, που είχαν πληρώσει 22.000.000¤ το 2015 για να τον αποκτήσουν από την Ατλέτικο, αποφάσισαν να τον δώσουν δανεικό στην Γουλβς.

Η αγγλική ομάδα είχε μόλις ανέβει από την Τσάμπιονσιπ, κάνοντας μία εξαιρετική πορεία έχοντας ήδη μία μικρή πορτογαλική«παροικία» στις τάξεις της, που ήταν αποτέλεσμα των καλών σχέσεων που είχε η ομάδα με τον πασίγνωστο ατζέντη Ζόρζε Μέντες.

Οι «Λύκοι» κλήθηκαν να πληρώσουν ενοίκιο 3.000.000¤, πέρα από τον μισθό του παίκτη, βάζοντας παράλληλα μία μεγάληοψιόν αγοράς ύψους 38.000.000¤. Ο ΡαούλΧιμένεζ ήταν αποφασισμένος να σταματήσει την κατιούσα που είχε αρχίσει να παίρνει η καριέρα του και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Θα ακολουθήσει μία εξαιρετική πορεία με την Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού κατάφερε να τερματίσει έβδομη, ακριβώς πίσω από τους «Big 6» του αγγλικού ποδοσφαίρου και μπροστά από την Έβερτον των πολλών εκατομμυρίων και την σκληροτράχηλη Λέστερ. Ο Μεξικανός θα τερματίσει 13ος  στην «κούρσα» του πρώτου σκόρερ στην πρώτη του χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα με 13 γκολ και 8 ασίστ έχοντας τεράστια συμβολή  στο κατόρθωμα της ομάδας του.

Παράλληλα με την ονειρεμένη πορεία στο πρωτάθλημα, οι «Λύκοι» θα φτάσουν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα μείνουν εκτός από την Γουότφορντ με 3-2 στην παράταση, με τον Μεξικανό φορ να σημειώνει 4 γκολ σε 6 παιχνίδια, όντας και πάλι καθοριστικός.

Η αναγνώριση για την εξαιρετική του απόδοση καθΆ όλη την διάρκεια της χρονιάς θα έρθει και από τους ίδιους τους συμπαίκτες , όταν θα τον αναδείξουν πρώτο στην ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς που γίνεται στα καθιερωμένα ετήσια βραβεία της ομάδας στο τέλος κάθε σεζόν.

Τι κέρδος είχε απΆ όλα αυτά του τα κατορθώματα; Πέρα από την ηθική ικανοποίηση του,  ο  Ραούλ Χιμένεζ θα γίνει την 1η Ιουλίου του 2019 η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Γουλβς, αφού η ομάδα του Γούλβερχαμπτον θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς των 38.000.000¤. Η διαφορά από την προηγούμενη, που τότε ήταν ο Αντάμα Τραορέ, ήταν 18.000.000¤.

Κι εκεί που έχει ήδη φτάσει στο πικ του για την φετινή χρονιά και δεν έχει κάτι άλλο να ζητήσει, έρχεται και η συμμετοχή με την εθνική του Μεξικό στο Gold Cup.Οι «Ελ Τρι» θα έχουν πολύ εύκολο έργο στην φάση των ομίλων και θα επικρατήσουν με 7-0 της Κούβας,  3-1 του Κανάδα και 3-2 της Μαρτινίκα, με τον Χιμένεζ στα πρώτα τρία παιχνίδια να έχει 3 γκολ και 1 ασίστ.

Στα προημιτελικά οι Μεξικανοί θα βρουν την Κόστα Ρίκα, με την οποία θα αναδειχθούν ισόπαλοι 1-1 και ύστερα θα προκριθούν στα πέναλτι, με τον Χιμένεζ να πετυχαίνει το γκολ της ομάδας του στην κανονική διάρκεια και να χάνει  το πρώτο πέναλτι της διαδικασίας που ευτυχώς δεν στοίχισε τελικά. Επόμενος αντίπαλος στα ημιτελικά η Αϊτή, με το Μεξικό να χρειάζεται την παράταση για να κάμψει την αντίστασή της, με τον συνήθη «ύποπτο» ΡαούλΧιμένεζ να του δίνει την πρόκριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 93ο λεπτό.

Στον τελικό το Μεξικό θα επικρατήσει των ΗΠΑ με 1-0 με γκολ του Τζόναθαν Ντος Σάντος μετά από υπέροχο στρώσιμο με τακουνάκι από τον ΡαούλΧιμένεζ.Έτσι, οι «Ελ Τρι» θα κατακτήσουν το Gold Cup για 8ο φορά μένοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας (6 έχουν οι ΗΠΑ).

Ο ΡαούλΧιμένεζ έχασε μεν το χρυσό παπούτσι για ένα γκολ από τον νεαρό Καναδό Τζόναθαν Ντέιβιντ που είχε 6, αλλά αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης έχοντας 5 γκολ και 2 ασίστ.

Έχοντας καταφέρει τόσα πολλά πράγματα την χρονιά που ολοκληρώθηκε πρέπει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για την επόμενη σεζόν και να εύχεται ο ποδοσφαιρικός «Θεός» να φανεί το ίδιο γενναιόδωρος μαζί του, όπως ήταν αυτή τη χρονιά που πέρασε.

Σωτήρης Μυκονίου