«Έσβησε» ο οπαδός της Λίβερπουλ που κορόιδεψε τον θάνατο για να δει το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ντέιβ Έβανς διαγνώστηκε με τελευταίο στάδιο καρκίνου λίγο καιρό πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά η θέλησή του αρκούσε για να ξεπεράσει τις προσδοκίες των γιατρών και να δει την αγαπημένη του Λίβερπουλ να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Έναν μήνα και κάτι μέρες μετά, «έφυγε» από τη ζωή...  



«Έσβησε» ο οπαδός της Λίβερπουλ που κορόιδεψε τον θάνατο για να δει το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο εκλιπών, είχε σχεδιάσει τα πάντα και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Μαδρίτη για να δει την Λίβερπουλ στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς λίγο καιρό πριν τον τελικό διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι και οι γιατροί δεν του έδιναν πάνω από δύο εβδομάδες ζωή. Οι 10,000 λίρες που είχε μαζέψει για το ταξίδι θα πήγαιναν τελικά στην κηδεία του κι έτσι ο Ντέιβ παρέμεινε στη Νέα Ζηλανδία όπου μόλις είχε μετακομίσει από το Κάρντιφ με την γυναίκα του Λιζ.

Τελικά ο Ντέιβ «διέλυσε» τα προγνωστικά των γιατρών καθώς έζησε για περίπου δύο μήνες μετά την διάγνωση και είδε κανονικά την Λίβερπουλ να σηκώνει το Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας την Τότεναμ την πρώτη του Ιούνη.

Εν τέλει, όμως, άφησε την τελευταία του πνοή ήσυχα στο κρεβάτι του νοσοκομείου το πρωί της ογδόης Ιουλίου.

Η γυναίκα του Λιζ είπε, «Θέλω ο Ντέιβ να αφήσει μια παρακαταθήκη για ανθρώπους που περνάνε τις ίδιες δύσκολες στιγμές με αυτές που περάσαμε εμείς. Σχεδιάζουμε να στήσουμε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που θα συγκεντρώνει χρήματα για ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και θέλουν να ζήσουν από κοντά ένα μεγάλο αθλητικό event».

Η ιστορία του Ντέιβ Έβανς έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της Λίβερπουλ πριν το τελικό με την Τότεναμ και θεώρησαν σωστό να στείλουν τις δικές του ευχές. Ο Κλοπ είχε δηλώσει, «Έμαθα την ιστορία σου και οφείλω να ομολογήσω πως είσαι ένας απίστευτος μαχητής και το μόνο που μπορώ να πω είναι πως σε σκεφτόμαστε και θα πάρουμε το τρόπαιο για σένα».

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Μίλνερ του είπε: «Άκουσα πως δυστυχώς δεν θα τα καταφέρεις να έρθεις στην Μαδρίτη και θα μας υποστηρίζεις από το σπίτι. Εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε το τρόπαιο και να το αφιερώσουμε σε εσένα. Σου στέλνω τις ευχές μου σε εσένα και την οικογένειά σου».

Θάνος Κονταξής