Χουάν Μάτα: «Πρίγκηπας» σε δύσκολους καιρούς

Ο Χουάν Μάτα απέδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο ξεχωριστός είναι και πως πριν από ποδοσφαιριστής είναι πρώτα άνθρωπος. Τα λόγια του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φανερώνουν γιατί σκέφτεται διαφορετικά από τους άλλους...  



Χουάν Μάτα: «Πρίγκηπας» σε δύσκολους καιρούς

Έχει κατακτήσει Μουντιάλ, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και έχει κάνει μια καριέρα μαγική από αυτές που κάθε παιδί ονειρεύεται να κάνει.

Ο Μάτα όμως δεν στέκεται στους τίτλους ή στα χρήματα. Γιατί ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να παίρνεις αλλά και να δίνεις. Με αυτή τη λογική έχει ιδρύσει και τον οργανισμό common goal, για να δίνουν όλοι ποδοσφαιριστές το 1% του μισθού τους για φιλανθρωπικά ιδρύματα ενώ σε μια άλλη «κρίση» ειλικρίνειας είχε πει, «οι ποδοσφαιριστές ζουν σε μία φούσκα, με κάθε σεβασμό από την κοινωνία, παίρνουμε υπερβολικά χρήματα. Είναι ακαταμέτρητα».

Χθες όμως απέδειξε για ακόμα μια φορά τον υπέροχο χαρακτήρα του με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Επειδή βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, είναι πολύ σημαντικό για μένα να αποδείξω την αφοσίωσή μου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπογράφοντας την επέκταση του συμβολαίου μου.

Θεωρώ πως είναι μια καλή στιγμή να πω επίσης πως το να είσαι ποδοσφαιριστής σε αυτόν τον σύλλογο είναι πραγματικά μοναδικό. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να επαναφέρω τον σύλλογο εκεί που ανήκει».

Με αυτά τα λόγια ο Μάτα ανακοίνωσε με τον δικό του τρόπο την επέκταση της συνεργασίας του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα επόμενα 2 χρόνια ενώ μπήκε και όρος που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να ανανεώσει τον παίκτη όποτε θέλει για ακόμη ένα χρόνο.

 

 

Θάνος Κονταξής