Συντριπτική ήττα Ανιέλι στην ECA για την αναδιαμόρφωση του Champions League!

Μονάχα οι 4 από τις συνολικά 98 ομάδες – μέλη της Ένωσης Συλλόγων Ευρώπης ψήφισαν υπέρ του πλάνου που είχε καταθέσει ο Αντρέα Ανιέλι για τη νέα μορφή του Champions League από το 2024 και μετά!  



Συντριπτική ήττα Ανιέλι στην ECA για την αναδιαμόρφωση του Champions League!

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της ECA είδε όλα τα ευρωπαϊκά κλαμπ να του γυρνούν τη πλάτη στο σχέδιο που είχε για την αναδιαμόρφωση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με σύστημα που περιελάμβανε... προβιβασμούς και υποβιβασμούς.

Οι μοναδικές ομάδες που έδωσαν τη θετική τους ψήφο στο πλάνο του Αντρέα Ανιέλι ήταν οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο – παρά τις αρχικές της διαφωνίες και την αντίθεση στάση που τηρούσε αρχικά – και φυσικά η Γιουβέντους).

Οι υπόλοιπες 94, με ελάχιστα «λευκά», γύρισαν κανονικότατα την πλάτη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλέον νέα σενάρια για τον εκσυγχρονισμό του Champions League από το 2024.

Οι επόμενες συζητήσεις προγραμματίστηκαν για τον προσεχή Σεπτέμβρη, με το πιο πρόσφατο σενάριο να είναι αυτό των 40 ή και 48 ομάδων με 8 ομίλους των 5 συμμετεχόντων, με δικλείδα και για την εξασφάλιση παρουσίας σε κάθε επόμενο τουρνουά μέσω της θέσης τους στα γκρουπ.

Κώστας Ζάλιαρης