Τελικά, ξέρει κανείς ποιο είναι το καλό πόδι του Αζάρ; (vid)

Δεξί; Αριστερό; Αγχώνεται ποτέ αυτό το παιδί; Σταματάει να τρέχει; Τί γίνεται με την περίπτωσή του; Βλέπει κανείς το βίντεο που ετοίμασε η Τσέλσι για ν' αποχαιρετήσει τον Εντέν Αζάρ με όλα τα γκολ που πέτυχε με τη μπλε φανέλα και αντιλαμβάνεται στο έπακρο τους λόγους που η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της.  



Τελικά, ξέρει κανείς ποιο είναι το καλό πόδι του Αζάρ; (vid)

Ο Βέλγος σούπερ σταρ κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε ό,τι αφορά τους συλλόγους. Κάπως έτσι εκλαμβάνεται πλέον η μεταγραφή οποιουδήποτε στη Ρεάλ Μαδρίτης ή και στη Μπαρτσελόνα. Ναι μεν η Πρέμιερ Λιγκ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά αυτές οι δύο ισπανικές ομάδες λογίζονται ως το... ταβάνι στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος παίκτης.

Ο Αζάρ συμπλήρωσε 7 τρομερά χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κατακτώντας τίτλους, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές μετοχές του, κάνοντας τον κόσμο να τον θαυμάσει για την ποιότητά του, το ήθος του – ουδέποτε προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα και χειρίστηκε άψογα τις μέρες που όλοι τον πίεζαν για να μαρτυρήσει οτιδήποτε για το μέλλον του – και μέχρι το φινάλε παρέμεινε πιστός στην Τσέλσι. Την ανέβασε στην κορυφή του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά από το 2013 και αποχώρησε θριαμβευτής.

Οι «μπλε», σε ένα από τα βίντεο που του ετοίμασαν, μάζεψαν όλα τα γκολ του και πραγματικά είναι ν' απορεί κανείς με την ακρίβεια και τον τέλειο χειρισμό της μπάλας που έχει και με τα δυο πόδια. Σουτάρει από παντού με την ίδια τεχνική, κινείται ασταμάτητα, τρέχει κάνοντας όσους τον βλέπουν να λαχανιάζουν και αν ρωτήσει κανείς όσους τον έχουν αντιμετωπίσει αν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσουν, θα πουν «μόνο με φάουλ...».

Όσο για την ψυχραιμία του, θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίο έχει εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι της διαδικασίας με την Άιντραχτ στον επαναληπτικό ημιτελικό, αλλά και πως το έκανε στον μεγάλο τελικό με την Άρσεναλ. Χαμηλά, εύκολα, πλασεδάκι, σίγουρο γκολ...

Δείτε το τρομερό βίντεο και θα σκεφτείτε κι εσείς «αξίζει αυτή τη μεταγραφή...»:

Κώστας Ζάλιαρης