Με αγάπη για την ομάδα, με τιμή για την αρχηγία και με... σκισμένα παπούτσια (vid)

Ο Τζακ Γκρίλις είναι ένας... παραδοσιακός Άγγλος ποδοσφαιριστής στη σύγχρονη εποχή του απόλυτα επαγγελματικού χαρακτήρα του αθλήματος. Στα 23 του χρόνια, οδήγησε ως αρχηγός τη Βίλα στην Πρέμιερ Λιγκ και αντιλαμβάνεται πραγματικά για ποιον σύλλογο αγωνίζεται.  



Με αγάπη για την ομάδα, με τιμή για την αρχηγία και με... σκισμένα παπούτσια (vid)

Από την τεράστια απογοήτευση για την ήττα στον τελικό των playoffs ανόδου προς την Πρέμιερ Λιγκ, στο ματς με τη Φούλαμ στο «Γουέμπλεϊ», αλλά και από την παρολίγον μεταγραφή στην Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι, ο Γκρίλις παρέμεινε στην Άστον Βίλα για να... κρατήσει σταθερά το «τιμόνι».

Μεγαλωμένος στις τάξεις του κλαμπ του Μπέρμιγχαμ – και φυσικά με την... έχθρα που χαρακτηρίζει τους «χωριάτες» για τη Σίτι, την άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης – ο Τζακ Γκρίλις πάλεψε και με τους «δαίμονές» του κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε.

Χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό παραμένοντας γι' αρκετό καιρό εκτός δράσης κι αφού πλέον είχε παραμείνει στο «Βίλα Παρκ», είχε πάρει την απόφαση να στηρίξει την ομάδα και να την καθοδηγήσει όσο πιο σωστά μπορούσε.

Έβαλε και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, οι ευθύνες... γιγαντώθηκαν, αλλά δεν τον ενδιέφερε καθόλου αυτό. Ήταν έτοιμος. Ως ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο, δεν φοβήθηκε ούτε από ανεγκέφαλος τραμπούκους όπως αυτός που τον χτύπησε πισώπλατα στο κεφάλι στο ντέρμπι με τους «μπλε» του Μπέρμιγχαμ, σκόραρε με καταπληκτικό τρόπο στο «St. Andrew's», ήταν πρωτεργάτης στο εξαιρετικό αήττητο σερί της ομάδας των Ντιν Σμιθ και Τζον Τέρι, έφτασε μέχρι και το «Γουέμπλεϊ» και εκεί πανηγύρισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Και την τεράστια επιτυχία της παρουσίας της ομάδας στο ανώτατο επίπεδο την επόμενη σεζόν, τη σημείωσε με παπούτσια... σχεδόν κατεστραμμένα. «Όταν επέστρεψα από τραυματισμό, τα φόρεσα, πέτυχα μερικά γκολ, είχα κάποιες ασίστ και τα θεώρησα πολύ τυχερά. Τα κράτησα και τα φόρεσα στον τελικό...», είπε, επεκτείνοντας το αήττητο σερί με τα συγκεκριμένα παπούτσια και φτάνοντας στην κορύφωση με την εξασφάλιση του τελευταίου «εισιτηρίου» για την Πρέμιερ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης